Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Na BARTH Day dorazí dakarský Peugeot 3008 DKR

Velké lákadlo si připravili organizátoři BARTH Day, který se koná 11. listopadu na pardubickém zimním stadionu. Kromě stovky vystavených vozů různých značek bude k vidění také Peugeot 3008 DKR, francouzský závodní vůz týmu Peugeot Total, který ovládl letošní Rallye Dakar.

První Stéphane Peterhansel, druhý Sébastien Loeb, třetí Cyril Despres. V tomto pořadí se umístily francouzské závodnické legendy na minulé Rallye Dakar se speciály Peugeot 3008 DKR. Tato pouštní monstra, která Dakaru dominovala v kategorii automobilů, pohání třílitrový vznětový šestiválec se dvěma turbodmychadly. Maximální výkon činí 340 k a točivý moment dosahuje 800 Nm. „Obrovským zážitkem je už jen to, když to auto vidíte v bivaku, skrývá totiž spoustu obdivuhodných detailů,“ říká šéf týmu BARTH Racing Michal Burkoň, který se netají obdivem k tovární stáji Peugeot Sport. „

Nyní se tedy mistrovský speciál ukáže i v Česku. A to právě na akci BARTH Day v Pardubicích, která je oslavou 20. let existence Autocentra BARTH, a zároveň se zde představí i celý český tým BARTH Racing pro Dakar 2018. „Jsme rádi, že se nám prostřednictvím českého importéra vozů Peugeot podařilo domluvit se na zápůjčce s divizí Peugeot Sport. Logisticky docela náročný převoz auta z Francie zajistí společnost Gefco v uzavřeném kamionu přímo do Pardubic,“ popisuje Burkoň, jehož společnost je i významným prodejcem značky Peugeot v České republice.

BARTH Day, na kterém bude úspěšný francouzský vůz vystaven, proběhne 11. listopadu v pardubické zimní aréně. Zábavná show pro šest tisíc lidí bude zároveň oslavou 20. výročí založení Autocentra BARTH. Na diváky čeká třeba rozestavěný bivak či spousta nejrůznějších aut i motocyklů a večer je na programu velká party s laserovou show. „Jde o akci v nevšední kulise zimního stadionu. Srdečně na ni zveme nejen motoristické fanoušky, ale i celé rodiny. Věřím, že to své si najde opravdu každý,“ dodává Michal Burkoň, podle kterého se hosté mohou těšit i na testovací jízdy, výstavu motocyklů a karavanů či idola mladé generace, populárního youtubera MenTa. Vstup na akci je zdarma.


BARTH Day
Termín: sobota 11. listopadu 2017, začátek v 9 hodin
Místo: Tipsport Arena Pardubice
Více na: www.BARTH-DAY.cz


Barth 1.11.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar