Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

INVELT Rally Pačejov se představuje

Přípravy na INVELT Rally Pačejov jsou v plném proudu. Letošní, již 43. ročník pačejovské soutěže, bude opět součástí Mistrovství České republiky v rally. Nebudou chybět ani účastníci Mistrovství ČR v rally historických automobilů. Zřejmě naposledy se v Pačejově představí posádky České Trophy v rally pravidelnosti.

Závodit se bude v sobotu 1. a v neděli 2. října 2022. V pátek 30. září je na programu testovací shakedown na zbrusu novém úseku. Večer pak tradiční předstartovní šou.

V důsledku celosvětové krize sáhli i pačejovští pořadatelé k úspornější variantě rally. Kilometráž rychlostních zkoušek bude těsně za minimální hranicí 140 km. Více, než nedostatek finančních prostředků trápí organizátory nedostatek kvalitních pořadatelů na RZ. I to byl jeden z důvodů, že se trať snažili postavit jen na šesti úsecích.

Z itineráře vypadla kultovní kramolínská erzeta. Ta se vloni stala vůbec nejrychlejší rychlostní zkouškou v celém seriálu MČR. Přesto, že nabízí několik atraktivních diváckých míst, ze sportovního hlediska už nemá pro současné vozy velkou hodnotu.

Stejně jako každý rok se stavitelé trati snažili zařadit do itineráře nějaké změny. Oproti loňskému ročníku zůstává beze změn pouze čečelovická RZ. Všechny ostatní zkoušky se pojedou v podobě, v jaké se nikdy nejely. Podařilo se najít i několik zbrusu nových pasáží.

Letmým pohledem do zvláštních ustanovení zjistíme, že se hned tři rychlostní zkoušky pojedou jako polookruhové. To má svůj důvod, aby pořadatelé mohli využít všechny atraktivní pasáže v dané lokalitě. Úseky, které posádky absolvují dvakrát v rámci jedné RZ jsou ale krátké. I přes menší počet úseků bude první sobotní etapa rozdělena na tři sekce, což nejvíce ocení diváci. Nedělní etapa se pojede na dvě sekce, možností na přejíždění mezi zkouškami bude pro diváky také dost. Podrobnosti k trati a k celkovému programu rally budou postupně zveřejňovány.

Tak malá organizace, jako je Automotoklub Pačejov, by nikdy nemohla uspořádat akci takového formátu nebýt plzeňské firmy INVELT a jejího majitele ing. Jiřího Jirovce. Velkou podporu mají pořadatelé také v samotné obci Pačejov a ve městě Horažďovice.

Nezbývá než doufat, že i přes současnou krizi posádky a sponzoři na rally nezanevřou a oba české šampionáty se budou těšit hojné účasti. Pořadatelé z AMK Pačejov dělají vše pro to, aby nabídli soutěžícím za „málo peněz hodně muziky“.


MŽ 9.8.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar