Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

EDDA Cup Jemníky - extovární jezdec J.Srnský na startu

O nadcházejícím víkendu zavítají jezdci naší největší nezávislé série závodů automobilů do vrchu EDDA Cup poprvé v její historii na trať mezi Jemníky a Bojeticemi na Mladoboleslavsku. Uskuteční se zde letošní druhý závod této série, první na přírodní vrchařské trati. Jezdce čeká 2600 metrů dlouhá trať s převýšením 125 metrů.

Ve spolupráci s pořadateli ze společnosti AUCTOR Racing, v jejíchž barvách bude startovat přední jezdec EDDA Cupu Vratislav Cinkl se závodním speciálem Škoda Octavia, je připraven závod, na kterém se představí 115 jezdců závodících v EDDA Cupu v kategoriích produkčních vozů, závodních speciálů a historických závodních vozů celkem v šestnácti třídách. Vedle této klasifikace byl vypsán Volný pohár AUCTOR Racing.

Startovní listina nabízí to nejlepší z EDDA Cupu. Ve třídě nejsilnějších závodních vozů se proti Lukáši Kubíčkovi ze Svijany Racing teamu postaví superrychlý Tomáš Košek z týmu Traktorka. V produkčních vozech bude pokračovat souboj Martina Lva na Subaru s vrchařskou legendou Jiřím Hákem na Mitsubishi Lancer. Na startu se objeví i další závodnická legenda Josef Srnský st. na originální Škodě 110 R v kategorii historiků.

Ta ostatně nabídne jako vždy zajímavou podívanou na přehlídku atraktivních strojů v závodním tempu. Nejen nejvyšší objemové třídy nabídnou strhující závody. EDDA Cup je znám velkou konkurencí i v nižších třídách, závodění např. v produkčních šestnáctistovkách, závodních čtrnáctistovkách, šestnáctistovkách a třeba v historických třináctistovkách a dvouliterch má vysokou sportovní úroveň. Dobře obsazený je i Saxo cup, který nabízí závodění s minimálními náklady.

Program závodu začíná v sobotu ráno v 8:45 první ze dvou dopoledních tréninkových jízd. Po polední přestávce odstartuje startér v půl jedné první vůz do první závodní jízdy. Druhá závodní jízda má naplánovaný start na 15:00. Konec závodu s předáním pohárů nejlepším v jednotlivých třídách v prostoru depa se předpokládá v 17:30. Časový harmonogram se může podle průběhu akce operativně měnit.

Pro diváky budou podél tratě vyhrazena označená místa, kromě nich budou vytýčeny zakázané prostory, ve kterých se v průběhu závodu z bezpečnostních důvodů nesmí nikdo zdržovat. Organizátoři i jezdci EDDA cupu prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Vstup na závody je zdarma, rovněž tak zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti lze najít na webových stránkách seriálu www.edda.cz/mscrdovrchu.

Jarda
Malík 25.4.2018


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar