Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

BMW M6 GT3 pro šampionát GT 2016

BMW Motorsport v roce 2016 přidá do svého úspěšného příběhu v závodech GT novou kapitolu, když BMW M6 GT3 nahradí BMW Z4 GT3, které jezdí od roku 2010. Vývoj nového vozu je v plném proudu.

První testovací jízdy modelu, jenž vychází z BMW M6 Coupé, jsou plánovány na první čtvrtletí roku 2015. Zákazníci si budou moci BMW M6 GT3 pořídit od konce roku 2015, což jim umožní s novým vozem nastoupit do seriálu BMW Sports Trophy v sezóně 2016. Přesný termín, od kterého bude možné vozy objednávat, bude oznámen později.

„Pro mě, jako ředitele BMW Motorsport, je jen málo věcí více vzrušujících, než vývoj zcela nového automobilu, jakým je právě BMW M6 GT3,“ řekl šéf oddělení BMW Motorsport Jens Marquardt. „Vlastnosti tohoto vozu jej předurčují k překonání BMW Z4 GT3. BMW Z4 GT3 v uplynulých letech zaznamenalo řadu úspěchů po celém světě a je mezi našimi zákazníky oblíbené. My s BMW M6 GT3 samozřejmě na tyto úspěchy chceme navázat. Za cíl jsme si proto vytyčili nabídnout našim zákazníkům tu nejlepší dostupnou techniku. S novým BMW M6 GT3 zároveň chceme demonstrovat potenciál vozů BMW M ve světě závodních automobilů. Všichni se už velmi těšíme na to, až jej uvidíme v prvních testech. Jedna věc je jasná už z prvních nákresů: tento vůz bude mít wow faktor. Je třeba dodat, že našim zákazníkům s BMW Z4 GT3 budeme i nadále poskytovat plnou podporu tak, jak to od nás očekávají.“

Srdcem BMW M6 GT3 je zážehový osmiválec BMW M Twin Power Turbo s objemem 4,4 l. Tento motor je znám ze sériového modelu a pro specifické potřeby závodů byl upraven. Podvozek prochází modifikacemi podle požadavků závodních tratí v oddělení BMW Motorsport v Mnichově. Automobil bude vybaven nejmodernější závodní technikou, jmenujme například závodní převodovku, závodní ABS a závodní elektroniku. Také v tomto případě BMW Motorsport klade důraz na bezpečnost, spolehlivost a cenově dostupné provozní náklady. Díky tomu se budoucí zákazníci BMW M6 GT3 budou moci jednotlivých závodů plnohodnotně účastnit, aniž by přitom byla jejich finanční zátěž příliš vysoká.

Zájemci o pořízení BMW M6 GT3 mohou poslat e-mail na adresu M6GT3@BMW-Motorsport.com. Poté budou registrováni a jako první se dozví každou novou zprávu o tomto voze.



BMW 29.10.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar