Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Peugeot Foodtruck - pojízdná restaurace

V předpremiéře na pařížském náměstí Carreau du Temple odhalil Peugeot svou vizi „food trucku“. Jedná se o projekt přinášející nové gurmánské zážitky, které vznikají díky inovativní pojízdné restauraci a její kvalitní kuchyni.

Foodtruck Peugeot pojmenovaný Le Bistrot du Lion (Bistro U Lva) vymyslelo a navrhlo designérské studio Peugeot Design Lab, studio typu Global Brand Design. Poprvé tato restaurace na kolech zaparkuje 14. dubna 2015 na Milánském designovém týdnu (Milan Design Week 2015) a poté přejede do francouzského pavilonu světové výstavy Expo 2015 Milano.

Historie značky Peugeot začala před více než 200 lety ve Francii, v zemi známé svou gastronomií i automobilovým průmyslem. V roce 1810 se rodinný mlýn Peugeot přeměnil na továrnu vyrábějící čepele pil. V roce 1840 byl vyroben první mlýnek na kávu značky Peugeot. V roce 1874 první mlýnek na pepř s doživotní zárukou. V roce 1882 se zrodil první dopravní prostředek Peugeot, a to bicykl Grand Bi, a krátce poté první automobil Peugeot. Od té doby se na silnice po celém světě vydalo již více než 65 milionů vozů této proslulé značky.

V roce 2015 je Peugeot jedinou značkou na světě, která stále vyrábí předměty určené ke stolování a současně navrhuje a po milionech vyrábí různé druhy dopravních prostředků – automobily, jízdní kola a skútry.

Ředitel studia Peugeot Design Lab Cathal Loughnane vysvětluje: „Při naší práci myslíme vždy na uživatele. V případě Foodtrucku Peugeot jsme mysleli jak na kuchaře, tak na zákazníky. Mezi interiérem a exteriérem zde neexistuje žádná hranice. Zákazníci mohou sledovat kuchaře při přípravě jídel i vaření. Chtěli jsme také překvapit tím, jak se vůz dokáže přeměnit. Pokud Foodtruck Peugeot jede, jde o kompaktní nákladní vůz se všemi typickými znaky Peugeotu. Po zastavení se přemění na restauraci, Bistrot du Lion, nabízející dokonale uspořádaný prostor i obrovskou funkčnost.“

Foodtruck Peugeot je se svými tvary kopírujícími technické části kompaktní a výborně se hodí do města. Krátký přední a zadní převis přinášejí lepší ovladatelnost, zatímco dlouhý rozvor kol zajišťuje velký přepravní prostor.

Foodtruck po příjezdu na místo roztáhne křídla, zdvojnásobí svou šířku a přemění se v opravdový amfiteátr. Bistrot du Lion tvoří prostory pro přípravu potravin, stravování a občerstvení a současně DJ platformu odkazující na nový digitální hudební projekt Peugeot Music, který nabízí webové rádio a exkluzivní playlisty http://peugeotmusic.com/

Foodtruck je vybaven vším potřebným k tomu, aby se v jeho bezprostřední blízkosti mohlo venku pohodlně najíst 30 hostů. Výbava zahrnuje příbory, talíře, stolky pro jídlo ve stoje i slunečníky UMBROSA
Gurmáni mohou sledovat každý pohyb šéfkuchaře díky 46“ obrazovce a 8 běžným a 32 vysokotónovým reproduktorům FOCAL rozmístěným mezi autem a přívěsem. Tyto reproduktory přenášejí co nejvěrněji zvuky vznikající při přípravě jídla a připravují tak hosta na chuťový zážitek.
Kuchaři mají k dispozici čtyři grilovací a indukční desky a fritézu. Odsávací systém zajišťuje optimální kvalitu vzduchu a chlazený spodní prostor o objemu 400 litrů zaručuje čerstvost potravin. Lednice o objemu 350 litrů udržuje nápoje v chladu a profesionální kávovar ROCKET ESPRESSO umožňuje přípravu lahodné kávy.



Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar