Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Letní mámení s pudinkem a zakysanou smetanou

Tak konečně je tady, ten dlouho slibovaný recept na úžasný moučník. Tato buchta je jedna z těch „mokrých“. Jde o velice vláčný moučník, který chutná jak dětem tak dospělým. Díky různým obměnám ho lze péci opravdu často. Vynikající záležitost hlavně v letních měsících.

PUDINKOVÉ ŘEZY

5 žloutků, 15 dkg cukru moučka, 1 vanilkový cukr

1 dcl vlažné vody, 1 dcl oleje, 25 dkg polohrubé mouky

1 PDP (kypřící prášek)

sníh z 5 bílků

Dále budete potřebovat: 2 vanilkové (obměna 2 čokoládové) pudinky

4 lžíce cukru, ¾ litru mléka

3 zakysané smetany a 4 lžíce cukru

Skořicový cukr na posypání nebo strouhaná čokoláda, kompotované nebo čerstvé ovoce
Žloutky, cukr, vanilkový cukr - utřít. Přidat vodu, olej, mouku, PDP a nakonec sníh z bílků.

Nalít na vymazaný a vysypaný plech.

Z ¾ litru mléka, 4 lžic cukru, pudinkových prášků - uvaříme pudink. Ten nalijeme na těsto a dáme péct.

Já, po upečení vyplním prohlubně nakrájeným kompotovaným ovocem - nejraději máme broskve. Dobré jsou mandarinky nebo čerstvé jahody. Fantazii se meze nekladou.
Hotový moučník potřete zakysanými smetanami, které smíchejte se 4 lžícemi cukru. Posypte podle chuti skořicovým cukrem nebo nastrouhanou čokoládou.





mavi 10.7.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Prague Car Festival
Automobilove klenoty
VW Festival
Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2025 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar