Sladké mámení
Teplo a sladko. Má to v sobě zvláštní rafinovanost. Ponořit například rty do horkého vanilkového pudinku, umazat si jím nos, okolo cítil maliny a nad hlavou nebe…..zkuste to popsat slovem, když je to sólo pro nos, rty, oči a pro něco šestého, čemu se taky říká smysl.
První, co jsem uvařila, byl pudink. Půl litru mléka, dvě lžíce cukru, papírový pytlík se žlutou bábovičkou pudinku. Spálila jsem ho, tak trochu a pálila jsem ho ještě spoustu let, než mi někdo poradil, vymazat dno kastrůlku máslem. Tak je to se vším. Pálím se, dokud….
Ale stejně, když je něco sladké, je to nejvíc. A ještě teplé? Ztrácím se! Třeba taková bábovka podle receptu mojí kamarádky Milušky. Jen jsem si ji nepatrně vylepšila.
Bábovka od Milušky
250g cukru krystal
200g másla
50g čokolády-nastrouhané
6vajec
300g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1vanilkový cukr
100 g strouhaných oříšků
¼ litru smetany na šlehání
tuk a mouka na vymazání a vysypání formy
Cukr, žloutky a čokoládu utřeme, přidáme vanilkový cukr, mouku s práškem do pečiva, oříšky, přilijeme tekutou šlehačku a opatrně vmícháme sníh z bílků. Upečeme ve velké bábovkové formě.
mavi 7.3.2017
Ale stejně, když je něco sladké, je to nejvíc. A ještě teplé? Ztrácím se! Třeba taková bábovka podle receptu mojí kamarádky Milušky. Jen jsem si ji nepatrně vylepšila.
Bábovka od Milušky
250g cukru krystal
200g másla
50g čokolády-nastrouhané
6vajec
300g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1vanilkový cukr
100 g strouhaných oříšků
¼ litru smetany na šlehání
tuk a mouka na vymazání a vysypání formy
Cukr, žloutky a čokoládu utřeme, přidáme vanilkový cukr, mouku s práškem do pečiva, oříšky, přilijeme tekutou šlehačku a opatrně vmícháme sníh z bílků. Upečeme ve velké bábovkové formě.
mavi 7.3.2017
Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout