Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Letní mámení s pudinkem a zakysanou smetanou

Tak konečně je tady, ten dlouho slibovaný recept na úžasný moučník. Tato buchta je jedna z těch „mokrých“. Jde o velice vláčný moučník, který chutná jak dětem tak dospělým. Díky různým obměnám ho lze péci opravdu často. Vynikající záležitost hlavně v letních měsících.

PUDINKOVÉ ŘEZY

5 žloutků, 15 dkg cukru moučka, 1 vanilkový cukr

1 dcl vlažné vody, 1 dcl oleje, 25 dkg polohrubé mouky

1 PDP (kypřící prášek)

sníh z 5 bílků

Dále budete potřebovat: 2 vanilkové (obměna 2 čokoládové) pudinky

4 lžíce cukru, ¾ litru mléka

3 zakysané smetany a 4 lžíce cukru

Skořicový cukr na posypání nebo strouhaná čokoláda, kompotované nebo čerstvé ovoce
Žloutky, cukr, vanilkový cukr - utřít. Přidat vodu, olej, mouku, PDP a nakonec sníh z bílků.

Nalít na vymazaný a vysypaný plech.

Z ¾ litru mléka, 4 lžic cukru, pudinkových prášků - uvaříme pudink. Ten nalijeme na těsto a dáme péct.

Já, po upečení vyplním prohlubně nakrájeným kompotovaným ovocem - nejraději máme broskve. Dobré jsou mandarinky nebo čerstvé jahody. Fantazii se meze nekladou.
Hotový moučník potřete zakysanými smetanami, které smíchejte se 4 lžícemi cukru. Posypte podle chuti skořicovým cukrem nebo nastrouhanou čokoládou.





mavi 10.7.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar