Letní mámení s pudinkem a zakysanou smetanou
Tak konečně je tady, ten dlouho slibovaný recept na úžasný moučník. Tato buchta je jedna z těch „mokrých“. Jde o velice vláčný moučník, který chutná jak dětem tak dospělým. Díky různým obměnám ho lze péci opravdu často. Vynikající záležitost hlavně v letních měsících.
PUDINKOVÉ ŘEZY
5 žloutků, 15 dkg cukru moučka, 1 vanilkový cukr
1 dcl vlažné vody, 1 dcl oleje, 25 dkg polohrubé mouky
1 PDP (kypřící prášek)
sníh z 5 bílků
Dále budete potřebovat: 2 vanilkové (obměna 2 čokoládové) pudinky
4 lžíce cukru, ¾ litru mléka
3 zakysané smetany a 4 lžíce cukru
Skořicový cukr na posypání nebo strouhaná čokoláda, kompotované nebo čerstvé ovoce
Žloutky, cukr, vanilkový cukr - utřít. Přidat vodu, olej, mouku, PDP a nakonec sníh z bílků.
Nalít na vymazaný a vysypaný plech.
Z ¾ litru mléka, 4 lžic cukru, pudinkových prášků - uvaříme pudink. Ten nalijeme na těsto a dáme péct.
Já, po upečení vyplním prohlubně nakrájeným kompotovaným ovocem - nejraději máme broskve. Dobré jsou mandarinky nebo čerstvé jahody. Fantazii se meze nekladou.
Hotový moučník potřete zakysanými smetanami, které smíchejte se 4 lžícemi cukru. Posypte podle chuti skořicovým cukrem nebo nastrouhanou čokoládou.
mavi 10.7.2017
5 žloutků, 15 dkg cukru moučka, 1 vanilkový cukr
1 dcl vlažné vody, 1 dcl oleje, 25 dkg polohrubé mouky
1 PDP (kypřící prášek)
sníh z 5 bílků
Dále budete potřebovat: 2 vanilkové (obměna 2 čokoládové) pudinky
4 lžíce cukru, ¾ litru mléka
3 zakysané smetany a 4 lžíce cukru
Skořicový cukr na posypání nebo strouhaná čokoláda, kompotované nebo čerstvé ovoce
Žloutky, cukr, vanilkový cukr - utřít. Přidat vodu, olej, mouku, PDP a nakonec sníh z bílků.
Nalít na vymazaný a vysypaný plech.
Z ¾ litru mléka, 4 lžic cukru, pudinkových prášků - uvaříme pudink. Ten nalijeme na těsto a dáme péct.
Já, po upečení vyplním prohlubně nakrájeným kompotovaným ovocem - nejraději máme broskve. Dobré jsou mandarinky nebo čerstvé jahody. Fantazii se meze nekladou.
Hotový moučník potřete zakysanými smetanami, které smíchejte se 4 lžícemi cukru. Posypte podle chuti skořicovým cukrem nebo nastrouhanou čokoládou.
mavi 10.7.2017
Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout