Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

10.04.2024

Adam Březík po Valašce spokojený i s rozpaky

Na jedné straně tři druhé časy posádky Adam Březík – Ondřej Krajča při debutu s novým vozem Škoda Fabia RS Rally2 na Valašské rally ValMez, na straně druhé sporná 30vteřinová penalizace z průběhu první rychlostky, která se promítla do psychiky soutěžní dvojice v závěru dopolední sekce.

10.04.2024

Adam Králík pojede tzv. malou Evropu

Adam Králík představil svůj sportovní program pro nadcházející sezónu. Za volantem svého závodního vozu SEAT Leon FR v barvách týmu Rabbit Czech Racing se říčanský jezdec zaměří především na účast v kompletním seriálu FIA International Hill Climb Cup a zúčastní se rovněž domácího tradičního závodu.

09.04.2024

Jan Kopecký hodnotí stříbro z Valašky

První letošní domácí soutěž pojal Agrotec Škoda Rally Team především jako přípravu na Rallye Šumava. Kowax Valašská Rally Valmez se jela jako jednodenní rallysprint v okolí Valašského Meziříčí a sešla se na ní skoro celá domácí špička.

05.04.2024

Přestup roku: Filip Mareš letos s Toyotou GR Yaris Rally2

To, o čem se dlouho proslýchalo se stalo skutečností. Filip Mareš a Radovan Bucha opouštějí škodovku v kompletním šampionátu FIA ERC 2024 a ve vybraných závodech Mistrovství ČR pojedou s Toyotou GR Yaris Rally2.

05.04.2024

Dominik Stříteský pojede se Škodou Fabia RS Rally2

Loňská sezona byla pro posádku Dominik Stříteský/Jiří Hovorka nádherným vyvrcholením dosavadní spolupráce. Druhé místo v Mistrovství České republiky v rally a vítězství na Rally Bohemia bylo pro všechny členy týmu odměnou za dlouholetou tvrdou práci i povzbuzením do letošní sezony.

05.04.2024

Adam Březík přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Třetí místa v českém šampionátu na Bohemii a Barumce zajistila Adamovi Březíkovi s Ondřejem Krajčou konečné třetí místo v českém šampionátu. O něj je nepřipravila ani neúčast v Pačejově, když dvojice dala přednost startu na Central European Rally.

03.04.2024

J. Kopecký - hlavně se ve zdraví zase sejít

Svoji 24, sezonu v automobilových rallye zahájí letos Jan Kopecký, mistr světa WRC2, Mistr Evropy, Mistr Asijsko-pacifického šampionátu a desetinásobný mistr České republiky. A tak jsme mu položili před prvním startem, kterým byla Rally Valaška několik otázek.

02.04.2024

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Téměř stovka posádek se registrovala ke startu 42. ročníku KOWAX Valašská rally ValMez. Jezdcem s prioritou FIA bude na startu valašský René Dohnal, který se v loňské sezóně stal šampiónem European Rally Trophy.

20.03.2024

Na Rallyshow Vacov o Dakaru a WRC

Na Šumavě se už v sobotu 23. března od 14 hodin uskuteční třetí ročník Rallyshow Vacov, a to rovnou se dvěma motoristickými vrcholy pro Česko najednou. Letošním tématem je totiž porovnání nejslavnějšího a nejtěžšího závodu na planetě – Rally Dakar se závody mistrovství světa v rally WRC.

20.03.2024

Edda Cup do vrchu začne na mosteckém autodromu

Závodníci a příznivci EDDA Cupu se dočkali a po zimní přestávce začíná již sedmnáctá, sezóna nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup. Už tradičně sezónu zahájí na mosteckém autodromu, není to sice klasický závod do vrchu, ale bezpečná trať s kvalitním povrchem a s možností absolvovat dva závody za jeden den.

07.03.2024

Lexus RC F pojede mistrovství světa FIA WEC

Dva výkonné vozy Lexus RC F GT3 se letos prostřednictvím soukromých týmů zapojí do mistrovství světa FIA WEC. Závodní speciály se zúčastní všech osmi závodů na čtyřech kontinentech, včetně slavných okruhů v Le Mans, Spa a Fudži. První závod se jel v Kataru.

06.03.2024

Předsezonní RallyeTest v Úterý

Po pauze se vrací do kalendáře oficiální testovací podnik, na kterém si mohou závodníci vyzkoušet své sportovní nářadí před sezónou. Testovací rychlostní zkouška se bude v sobotu 23. března nacházet u města Úterý, kterou agilní pořadatelé z Auto rallye klubu Plzeň prověřili při úspěšných minulých ročnících Lak Racing Rallye Plzeň.

23.02.2024

Rallye Šumava s Vltavou bez klatovského okruhu

Náročný rok 2023 zvládli členové PAMK Klatovy se ctí a nyní už se pilně připravují na nové ročníky Historic Vltava Rallye a Rallye Šumava Klatovy. Ty budou mít osvědčený formát a uskuteční se o víkendu 19. – 21. 4. 2024.

03.02.2024

Marek Chytka o Dakaru z pohledu fotografa

Jeho tým udělal z letošní Dakarské rallye dohromady půl milionu fotek, z toho 20 tisíc šlo finálním výběrem klientům – závodníkům nebo továrním stájím. Počet snímků mohl být nižší, Mariana Chytku málem zastavily technické problémy jeho vozu.

30.01.2024

Dacia Sandrider pro Dakar a soutěže rally-raid

Dacia představila v počítačové simulaci prototyp Sandrider pro Rallye Dakar a World Rally-Raid Championship 2025. Za volant vozu, který postaví společnost Prodrive, usedne Sebastien Loeb a Nasser AlAttiyah. Přitom využije zčásti pochopitelně techniku offroadového speciálu Prodrive.

30.01.2024

Tatry a sedm statečných na Africa Eco Race

Tomáš Tomeček si do Afriky standardně vozí tým čtyř Tater, dvou mechaniků a řidičů asistenčního vozu, dvou pilotů a dvou navigátorů Tater v úpravě pouštních odtahovek balai. Pouze v roce 2020 jelo Tater pět, když pořadatelé Africa Eco Race požádali o ještě jedno balai. Letos zůstalo čekat na svou další štaci na dílně v Kopřivnici.

22.01.2024

Hrdinové z Dakaru - Rocky Podmol a Dejv Pabiška

Určitě bez povšimnutí by neměl zůstat výkon Davida Pabišky a Libora Podmola v kategorii Motul, tedy bez asistence. V ní obsadili krásné 4. a 8. místo, navíc Pabiška získal cenu za druhého nejstaršího jezdce v moto. Libor Podmol značně potlučený, obočí mu zašívali přímo na trati, se nevzdal a bojoval až do cíle.

21.01.2024

Motocyklisté na Dakaru - desátý Michek vyrovnal maximum

Martin Michek a tým Orion – Moto Racing Group potvrdili výjimečnost! Společně na letošní extrémně náročné Dakarské rallye získali 10. místo v celkovém pořadí! Jde o vyrovnání českého maxima mezi motocykly.

20.01.2024

Martin Koloc - Koncept EVO3 obstál, teď přijde další vývoj

Premiéra Tatry Buggyry EVO3 splnila Kolocova očekávání. Vůz pilotovaný Pascalem de Baarem, který na poslední chvíli nahradil zraněného Martina Šoltyse, absolvoval celý Dakar. Tím byla úspěšně završena první fáze vývoje nového speciálu.

20.01.2024

Martin Koloc chválí dceru Aliyyah po Dakaru

Šéf Buggyry Martin Koloc zhodnotil právě skončený 46. ročník Rallye Dakar. Aliyyah Koloc, závodící za tým Buggyra ZM Racing v elitní třídě automobilů Ultimate, stejně jako piloti tří kamionů Tatra Buggyra ZM Racing, absolvovali nejtěžší Dakar v Saúdské Arábii.



Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar