Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Vlnkovaná buchta

Stejně jako všechny děti, i ty mé, jsou na sladké. Vždy, když je odpoledne vyzvedávám v družině, se ptají, jestli půjdeme do pekárny. Dobře ví, že koupíme vždy nějaký koláček, šáteček nebo koblížek.

Kdy chtějí něco sladkého doma, uděláme většinou puding. Když je, ale dostatek času a děti hodné, tak upečeme třeba vlnkovanou buchtu. Tak ji pojmenovaly holky. Má jemnou chuť, krásně vypadá a přípravu hravě zvládnete.


VLNKOVANÁ BUCHTA


Těsto:1 hrnek cukru, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 2 vejce, 1 kypřící prášek, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce kakaa


Krém: ½ litru mléka, 100 g cukru, 2 vanilkové pudinky, 150 g měkkého másla, 500 g měkkého tvarohu, rum podle chuti


Poleva: 200 g čokolády na vaření, 500 g zakysané smetany

Vyšleháme cukr a vejce, přidáme mouku, mléko, olej, kypřící prášek, vanilkový cukr, kakao. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 ° ca. 15-20 minut.
Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Poté šleháme spolu s máslem, tvarohem a trochou rumu na hladký krém. Naneseme na korpus.

Ve vodní lázni rozpustíme tabulku čokolády a po rozpuštění smícháme se zakysanou smetanou. Naneseme na krém a rozetřeme vidličkou tak, aby vznikly vlnky.


Dobrou chuť přeji.


mavi 30.5.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar