Vlnkovaná buchta
Stejně jako všechny děti, i ty mé, jsou na sladké. Vždy, když je odpoledne vyzvedávám v družině, se ptají, jestli půjdeme do pekárny. Dobře ví, že koupíme vždy nějaký koláček, šáteček nebo koblížek.
Kdy chtějí něco sladkého doma, uděláme většinou puding. Když je, ale dostatek času a děti hodné, tak upečeme třeba vlnkovanou buchtu. Tak ji pojmenovaly holky. Má jemnou chuť, krásně vypadá a přípravu hravě zvládnete.
VLNKOVANÁ BUCHTA
Těsto:1 hrnek cukru, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 2 vejce, 1 kypřící prášek, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce kakaa
Krém: ½ litru mléka, 100 g cukru, 2 vanilkové pudinky, 150 g měkkého másla, 500 g měkkého tvarohu, rum podle chuti
Poleva: 200 g čokolády na vaření, 500 g zakysané smetany
Vyšleháme cukr a vejce, přidáme mouku, mléko, olej, kypřící prášek, vanilkový cukr, kakao. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 ° ca. 15-20 minut.
Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Poté šleháme spolu s máslem, tvarohem a trochou rumu na hladký krém. Naneseme na korpus.
Ve vodní lázni rozpustíme tabulku čokolády a po rozpuštění smícháme se zakysanou smetanou. Naneseme na krém a rozetřeme vidličkou tak, aby vznikly vlnky.
Dobrou chuť přeji.
mavi 30.5.2017
VLNKOVANÁ BUCHTA
Těsto:1 hrnek cukru, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 2 vejce, 1 kypřící prášek, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce kakaa
Krém: ½ litru mléka, 100 g cukru, 2 vanilkové pudinky, 150 g měkkého másla, 500 g měkkého tvarohu, rum podle chuti
Poleva: 200 g čokolády na vaření, 500 g zakysané smetany
Vyšleháme cukr a vejce, přidáme mouku, mléko, olej, kypřící prášek, vanilkový cukr, kakao. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 ° ca. 15-20 minut.
Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Poté šleháme spolu s máslem, tvarohem a trochou rumu na hladký krém. Naneseme na korpus.
Ve vodní lázni rozpustíme tabulku čokolády a po rozpuštění smícháme se zakysanou smetanou. Naneseme na krém a rozetřeme vidličkou tak, aby vznikly vlnky.
Dobrou chuť přeji.
mavi 30.5.2017
Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout