Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Kouzlo domova

Opravdu si myslím, že na světě není mnoho činností, které by rozradostňovaly a zároveň zklidňovaly mysl. Činností, o kterých by lidé dlouhé hodiny s láskou hovořili a které by je dovedly spojit. Řeč je o jídle.

S jídlem máme spojené slavnostní okamžiky, důležité kroky v životě i radostná oznámení. Jídlo zkrátka rovná se domov. V dnešní, poněkud neklidné době, je potřeba přístavů, kam se můžeme uchýlit, když nám není dobře na duši nebo po těle. Vařit pro někoho je jako dát mu dárek. Rychle, hravě, zdravě! Tak si představuji ideální vaření.

Máme sice po prázdninách, ale to neznamená, že nemůžeme překvapit jí /nebo jeho / a zkusit připravit něco osvěžujícího? V jednom z minulých článků jsem psala, že léto mám spojené také s melounovým sorbetem. Kamarádka se mě ptala: ,,co je to ten sorbet“? Slovo sorbet, pochází z Arabštiny a znamená ledový nápoj z ovocných šťáv. Měl by mít konzistenci vlhkého sněhu a měl by se pomalu rozpouštět.

Co budete potřebovat?

1 hrnek cukru
1 hrnek vody
8 hrnků melounů/ bez semínek / a 2 lžíce citronové šťávy

Jak na to? Do hrnce nalijte vodu, přidejte cukr a přiveďte k varu. Vařte, dokud se cukr nerozpustí, poté nechte vychladit.

Nakrájejte meloun, přidejte cukrový sirup a citronovou šťávu a rozmixujte.
Vzniklou směs rozdělte do malých misek a dejte do mrazáku. Každých přibližně 30 minut promíchejte-předejdete vzniku velkých zmrzlých kusů.
Sorbet nechte v mrazničce asi tři hodiny. Můžete podávat.

Týden plný zážitků a třeba malých, milých překvapení.


mav 17.8.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar