Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Závod do vrchu Benecko již o víkendu

Na horské silnici z Vrchlabí na Benecko se 17. – 18. srpna uskuteční další závody Českého mistrovství automobilů závodů do vrchu – Edda cupu. Díky tomu, že sezóna pomalu vrcholí a graduje boj o tituly, jistě si nenechá ujít příležitost startovat na oblíbené vrchlabské trati.

Diváci se tak mohou těšit na atraktivní speciál Audi Sport Quattro Petra Žáčka, zatím nejvýše postaveného v celkovém hodnocení i jeho nejbližší pronásledovatele Martina Čábelu na Hondě a Miroslava Černého na Škodě a další stálé účastníky závodů. Diváky jistě potěší i start těch, kteří si ve Vrchlabí letos odbydou svou letošní závodní premiéru. Mezi ně patří dvě závodnické legendy, Josef Srnský sr. na Škodě 110 R coupé a s Hondou Acura Tomáš Hank, který se velkou měrou zasloužil o to, že se závod pojede. Úplným nováčkem bude Martin Fidrmuc, bývalý rallykrosový a okruhový závodník, který se vrací s Peugeotem 205 na závodní tratě po delší závodnické přestávce.
Na trati vedoucí z Vrchlabí by se měl také objevit speciál třídy R5, respektive Ford Fiesta R5, kterou by rád Tým Svijany Racing vyzkoušel také na kopci.

Závody budou probíhat v sobotu i v neděli podle stejného časového harmonogramu. Tréninky začínají v osm hodin ráno. První ze dvou závodních jízd je plánovaná po polední přestávce zhruba v půl jedné, na ní plynule naváže druhá závodní jízda, po jejímž skončení dojde v prostoru depa závodních automobilů k vyhlášení nejlepších závodníků v jednotlivých třídách. Pořadatelé mohou časový harmonogram operativně měnit podle průběhu závodu.

Závody ve Vrchlabí se již tradičně těší velké divácké účasti, organizátoři i závodníci věnují maximální snahu zajištění bezpečnosti a prosí diváky, aby při sledování rychlých automobilů nezapomínali na zdravý rozum, bez výhrad se řídili pokyny traťových pořadatelů a respektovali zakázané prostory.


J.Malík 14.8.2013

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar