Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Vrchaři, soutěžáci i dakaristé na Setkání mistrů

Neděle 29. března v Sosnové u České Lípy nabídne divákům pořádnou dávku motoristického adrenalinu. Diváci se už těší na avizovanou Dakar show, při níž se ukáží téměř všichni z českých dakarských týmů.

Na trati autodromu Sosnová by se tak mělo ukázat až šest závodních kamionů značek Tatra, Buggyra a LIAZ, které absolvovaly dakarskou rally a k tomu offroadový speciál Hummer H3 a dakarský motocykl Davida Pabišky. Veškerou techniku bude možné si prohlédnout i v servisním zázemí, ale také v pohybu na trati, kde pořadatelé v těchto dnech dokončují stavební práce na velkém skoku na šotolině.

Při Jarním Setkání mistrů volantu se ale divákům předvedou i závodníci z disciplín, které není příliš obvyklé na autodromu vídat. Účast v exhibiční části například potvrdil vrchařský Liqui Moly Racing s jezdci Martinem Jermanem, Filipem Sajlerem a Tomášem Vavřincem.

Jiří Šubrt ukáže na trati Škodu Octavia z cupových závodů a Roman Schwan provětrá kopcový Renault Mégane E1.

Známá jména jsou i mezi soutěžními jezdci rally, kteří se na Jarním Setkání mistrů volantu objeví a budou jimi například mistr Evropy v rally historických automobilů Miroslav Janota, kterého uvidíme za volantem Porsche 911 GT3, a za volant soutěžního vozu, který vám ale zatím ještě neprozradíme, se v exhibiční části objeví i několikanásobný mistr republiky v rally a motoristický všeuměl Josef Peták.

Do exhibice bude také zařazen velký rodinný souboj, kdy se na trati proti sobě postaví dva velmi rychlí synové ještě rychlejšího otce. Napadá vás, který rodinný klan bude proti sobě v Sosnové soupeřit? Mezi účastníky exhibičního programu z okruhových disciplín, pro vás máme ještě jedno skutečně velké překvapení, které odhalíme v následujících dnech.

To je jen malá ochutnávka toho, co vás v neděli 29. března v Sosnové čeká při Global Assistance jarním Setkání mistrů. Vstupenky v ceně 100 Kč budou k zakoupení na pokladnách autodromu. Více informací o Global Assistance Jarním Setkání mistrů volantu a dalších akcích na autodromu v Sosnové, najdete na www.autodrom.cz a na facebooku.



PR 16.3.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar