Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Vojtěch Štajf se chystá na dva šampionáty

Letošní rok bude pro Racing 21 – Klokočka ŠKODA team patřit dosud k nejnáročnějším v tříleté historii týmu hned v několika ohledech. Jubilejní 20. sezónu za volantem soutěžního vozu oslaví Vojtěch Štajf bohatým celoročním závodním programem.

Vedle tradiční účasti v domácím mistrovství v automobilových soutěžích se vedení týmu rozhodlo, po loňských pozitivních výsledcích ze závodů Shiraz Rally (Irán), Al Dhaid Rally a Fujairah Rally (oboje Spojené arabské emiráty), k účasti v kompletním šampionátu FIA Middle East Rally Championship (MERC). Tento atraktivní šampionát se jede pod hlavičkou světové automobilové federace FIA v šesti zemích tohoto regionu – Jordánsko, Kypr, Libanon, Írán, Kuvajt a Katar.

„Český šampionát je pro mne srdcová záležitost, už kvůli tisícům nadšenců do motorsportu, kteří nás podporují na sociálních sítích i na tratích závodů. Stejně tak se mi ale nesmírně líbila trochu odlišná atmosféra závodů na Blízkém východě i v Emirátech. Navíc jsem měl možnost potkat se na rychlostních zkouškách s Nasserem Al-Attiyahem. Bylo nesmírně motivující soupeřit s ním o vteřiny, a dokonce ho na několika rychlostních zkouškách porazit. Tehdy se začala rodit myšlenka vrátit se na soutěže Blízkého východu“ vysvětlil účast v obou šampionátech Vojtěch Štajf.

Rok 2018 bude rovněž první kompletní sezónou v barvách týmu Racing 21 pro Markétu Skácelovou. „Jsem nesmírně ráda, že jsem v polovině loňského roku dostala příležitost usednout do závodního vozu po boku Vojty a pravdou je, že jsme si na sebe chvíli zvykali. Ale právě soutěže v exotických zemích, jakými byl Írán a Emiráty mně nesmírně pomohly v získávání zkušeností nejen v roli spolujezdkyně, ale i v chodu týmu. Tenhle rok je pro mne velkou výzvou a zároveň splněným přáním,“ potvrdila motivaci také Markéta Skácelová.

Účast v obou šampionátech však představuje pro Racing 21 – Klokočka ŠKODA team obrovskou výzvu v oblasti logistiky a přípravy závodní techniky na jednotlivé soutěže. „V roce 2018 vsadíme opět na špičkovou kvalitu našich soutěžních vozů ŠKODA Fabia R5. Logistika týmu vyžaduje v letošním roce využívání a přípravu obou vozů téměř současně, a proto zatím nemáme kapacitu na případný pronájem jednoho z vozů,“ potvrdil záměr týmu Vojtěch Štajf.

Tým má za sebou již první předsezónní testy nedaleko Mladé Boleslavi s pozitivními dojmy. „Do auta jsem usedl po delší době a byl jsem spokojen s úpravami v nastavení podvozku Fabie R5, které jsme provedli během zimní přestávky,“ zhodnotil první testy Vojtěch Štajf.




PR21.3.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar