Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Vítězka Czech Women Talent DS3 R1 - slibná premiéra na Kopné

Lucie Červenková, která se stala vítězkou unikátního projektu Czech Women Talent DS3 R1 2013, absolvovala při Rallysprintu Kopná soutěžáckou premiéru. Do cíle dovedla Citroën DS3 R1 stáje Gekon Racing jako pátá ve třídě 9 a na druhém místě v Dámském poháru.

Minulý pátek vypadal v okolí Slušovic téměř idylicky. Modrá obloha a svítící slunce provázaly Lucii Červenkovou prvními seznamovacími jízdami před třetím podnikem MČR ve sprintrally. V podvečer si poprvé od finále v Bělé pod Bezdězem otestovala na trati shakedownu vůz Citroën DS3 R1 a netrpělivě čekala na start.
„Hlavně, aby nepršelo. To bylo před startem moje největší přání. Ale opak byl pravdou. Když jsem ráno přijela do servisní zóny, začalo hustě pršet a moje pocity nebyly v tu chvíli příliš ideální,“ vzpomíná Lucie.
Ale i s touto nepříjemnou situací se dokázala vyrovnat. Na rychlostních zkouškách zajížděla slibné časy, s odjetými kilometry dokázala zrychlovat a bez jediné komplikace dovezla „déestrojku“ až na cílovou rampu.

„Kopná je za námi! První start pro mě byl ve všem nový a cílem bylo dojet úspěšně do cíle. Vzhledem k podmínkám byl závod extrémně těžký, ale společně se spolujezdcem jsme to úspěšně zvládli. V cíli závěrečného testu nad Vizovicemi jsem zažívala slastné pocity. Na to, že to byl první start v rally, tak to pro mě skončilo velmi dobrých výsledkem.Chtěla bych poděkovat celému týmu Gekon Racing a spolujezdci Tomáši Plachému za pomoc při prvním nelehkém závodě. Poděkování patří také Tomáši Pletkovi a týmu mechaniků za výbornou přípravu auta,“ pronesla v cíli Lucie Červenková.
„Musím před Lucií smeknout. V opravdu těžkých podmínkách si počínala výtečně, po celý závod poslouchala rozpis a moje poznámky, což byl určitě také klíč ke zdárnému absolvování závodu,“ doplnil spolujezdec Tomáš Plachý.




14.5.2013

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar