Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Václav Pech oslaví titul v Sosnové

Letošní sezona Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye se u EuroOil – invelt teamu nesla v duchu vlastních úprav vozu MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo, s nímž posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel jela již druhou kompletní sezonu.

Prakticky před každým závodem team usilovně testoval, ladil nastavení a snažil se najít rezervy vozu tak, aby byl připravený rovnocenně bojovat na všech soutěžích. Největším soupeřem byl Jan Kopecký, kterému ale Pech s Uhlem dokázali zdatně sekundovat. „Jsem nesmírně rád, že se nám po loňské, ne úplně povedené sezoně, podařilo dostat auto do konkurenceschopného stavu a hlavně dál, než čeho dosáhl specializovaný anglický úpravce Prodrive. Byla to mravenčí práce celého teamu, a i externích spolupracovníků. Všem velmi děkuji, protože jen díky tomu jsme mohli rovnocenně soupeřit o nejvyšší příčku,“ říká spokojený Václav Pech jun.

Modrobílé MINI stálo dvakrát na nejvyšším ze stupňů vítězů při Rallye Šumava a Rallye Český Krumlov. Třikrát obsadilo druhé místo na Rallye Hustopeče, Rallye Bohemia a také při mistrovství Evropy na konkurencí nabité Barum Rallye. Z rakouské Jänner Rallye si team přivezl velmi cenné body za čtvrté místo, což v konečném součtu znamenalo, že v roce 2013 se stali absolutními mistry Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye. Tímto titulem se plzeňská dvojice může pyšnit za svoji kariéru celkem po šesté.

Václav Pech jun. přijede titul mistra ČR oslavit o víkendu na Setkání mistrů v Sosnové u České Lípy, kde už mnohokrát celkově zvítězil, včetně nezapomenutelného duelu v roce 2009 s devítinásobným mistrem světa Sebastienem Loebem. „V Sosnové a na prosincovém Pražském rallysprintu pojedeme s vozem přestavěným do kategorie WRC a moc se na tento zážitek těším. Motor má totiž u této specifikace sací otvor (tzv. restriktor) o 3 mm větší než můžeme používat v mistrovství a tudíž i podstatně větší výkon a tomu odpovídající svezení,“ těší se Václav Pech.












Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar