Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Václav Pech obhajuje vítězství na Barum Rally

Barum Czech Rally Zlín je považovaná za vrchol v sezoně automobilových soutěží v ČR a současně se jedná o soutěž Mistrovství Evropy. V domácím šampionátu je bodový zisk z Barum Rally násoben koeficientem 1,5 a uspět zde je tedy nesmírně důležité.

V pozici jednoho z favoritů do soutěže vstupuje i posádka vozu MINI Václav Pech jun. – Petr Uhel z týmu EuroOil – invelt, kteří zde budou obhajovat loňské vítězství, kdy se jim podařilo tuto rallye vyhrát již podruhé ve své kariéře. Ve 44leté historii této soutěže jsou pak Pech s Uhlem vedeni jako nejúspěšnější posádka, která byla na stupních vítězů, a to sedmkrát.

„Barumka je pro nás každý rok něco mimořádného. Jsme si dobře vědomi náročnosti této rallye, má hodně nerovný a uskákaný povrch, těžké rychlostní zkoušky a není vůbec jednoduché ji dokončit. Pro nás je neobvyklé i to, že se jede kvalifikační zkouška, podle které se vybírá startovní pořadí do samotného závodu. To má velký vliv na výsledek, stejně tak jako omezený počet pneumatik, kterých můžeme použít jen 18 ks za závod, kdy především při proměnném počasí se může stát, že už nebudeme mít k použití správnou tvrdost pneu,“ vysvětluje záludnosti Barumky Václav Pech jun.

„Začátkem týdne jsme absolvovali testování miníka, které nebylo zaměřeno až tak na nastavení vozu, ale především na mé zvyknutí si na závodní rychlost a režim, přece jenom jsem v závodním autě víc jak měsíc neseděl a to je znát. Po absolvování asi 25 ,,ostrých“ kilometrů jsem začal mít tu správnou závodní horečku a na Barumku se začal opravdu těšit,“ doplňuje Václav Pech jun. s úsměvem.

Naše posádka odstartuje do Barum Rally Zlín se svým MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo se startovním číslem 4, přestože o skutečné startovní pozici do závodu rozhodne zmíněná kvalifikační rychlostní zkouška. Ta je na programu v pátek 28. srpna dopoledne. Potom až ve 21.15 hod. odstartuje první rychlostní zkouška, která se jede tradičně v ulicích Zlína. Do cíle rallye přijedou první úspěšné posádky v neděli odpoledne, a to budou mít za sebou 15 měřených úseků a trať dlouhou 645 kilometrů.



PR 27.8.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar