Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Václav Pech jun. míří na Šumavu

Rallye Šumava Klatovy odstartuje v pátek 19. dubna sezónu dvoudenních soutěží Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye na domácí půdě. První soutěž Mistrovství se odjela ihned po Novém roce v Rakousku při Jänner Rallye.

Odtud si EuroOil-invelt team s Václavem Pechem a Petrem Uhlem odvezl slušný bodový příděl. Na těžké soutěži vybojovali druhé místo v českém mistrovství a to jim nyní patří i v průběžné klasifikaci domácího šampionátu.
Na Rallye Šumava se EuroOil-invelt team opět velmi pečlivě připravoval. „Přes zimu jsme kompletně zrepasovali MINI, které se po Jänner Rallye rozebralo do posledního šroubku, opotřebované díly byly vyměněny a zbytek pečlivě zkontrolován. Takřka měsíc se miník kompletoval a seřizoval. Upravovali jsme nastavení podvozku a při několika testech v minulých týdnech jsme se soustředili hlavně na zvýšení technické spolehlivosti. Ostré svezení jsem potřeboval i já, abych se pořádně rozehřál a s Petrem máme už skutečně závodní náladu. Poslední doladění proběhne těsně před startem, kdy přiletí technik z anglického Prodrive, aby optimalizoval řídící jednotku motoru,“ říká Václav Pech jun.

Plzeňská posádka je na Rallye Šumava jedním z největších favoritů na vítězství a jejich MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo odstartuje se startovním číslem 2. „Šumava je pro nás domácí soutěží, má perfektní diváckou atmosféru, především pak na Činovském okruhu, kde je tradičně největší fanouškovský kotel. Po sportovní stránce je hezčí druhá etapa na Vimpersku. Horské rychlostní zkoušky jsou krásné, technické a těžké. Vše ještě komplikuje velké množství zimního posypu, který trať dělá velmi kluzkou. Dopředu proto není vůbec nic jasného. O tom jsme se v minulosti přesvědčili několikrát i my,“ vzpomíná dvojnásobný vítěz Šumavy Václav Pech jun.


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar