Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

V Sosnové se bude závodit - i na sněhu

V Sosnové žije automobilový sport i v zimě, kdy se organizátoři rozhodli, že uspořádají seriál závodů pod názvem MOGUL driving cup. Seriálu se mohou zúčastnit zkušení závodníci i amatéři z řad široké veřejnosti, kteří si v bezpečí autodromu a širokých únikových zón chtějí vyzkoušet jízdu na limitu a na čas.

Závody MOGUL driving cupu se uskuteční 20. ledna, 2. a 16. února, a dále 2. a 16. března 2013. Do závodu se mohou přihlásit jezdci, kteří jsou držitelé řidičského průkazu a přijedou s vozidlem, které má čtyři kola a volant. To je hodně zjednodušený výklad pravidel, ve kterých najdeme celkem čtyři kategorie vozů, jenž mohou při MOGUL driving cupu závodit. Jsou to vozidla s OTP, do a nad 1600 ccm, a v kategorii Hobby i vozidla bez OTP, do a nad 1600 ccm. Přijet lze tedy prakticky s jakýmkoliv vozidlem, které projde zjednodušenou technickou přejímkou pořadatele v den startu.
Každý z pěti závodů se uskuteční na autodromu vždy s lehce pozměněnou tratí. Kromě směru závodění jsou připraveny nejrůznější varianty trati, kterou může v zimě docela pravděpodobně zasypat i sníh. I v tom případě se bude závodit. Díky spolupráci se značkou MOGUL bude možné nabídnout profesionální zázemí i pro amatérské závodníky. Pro účastníky bude kromě jiného připravené občerstvení ve vyhřívaném stanu a v provozu budou sociální zařízení i restaurace na autodromu, kde budete moci sledovat on-line výsledky.
Startovné do jednoho závodu činí 1500 Kč a můžete využít možnosti zvýhodněného startovného na všech pět závodů ve výši 6500Kč. Startovné bude splatné vždy při administrativní přejímce. Pokud nejste majitelem vhodného automobilu, tak vám jej mohou zapůjčit přímo na místě.
Zaujala vás tato možnost zimních radovánek a příležitosti ke zlepšení svých řidičských dovedností? Přečtěte si pravidla MOGUL driving cupu a přihlaste se do tohoto seriálu na www.autodrom.cz Počet míst je omezen a po naplnění propustnosti tratě nebude možné přihlašovat další zájemce.


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar