Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Toyota nastupuje do šampionátu WEC

Závodní tým TOYOTA Racing o víkendu zahájí svoji první kompletní sezónu v rámci světového šampionátu vytrvalostních soutěží FIA (WEC), a to závodem 6h Silverstone, s cílem navázat na svá vítězství dosažená během sezóny 2012.

Přestože se tým v rámci loňské sezóny šampionátu WEC zúčastnil pouze šesti z osmi podniků – z toho pěti pouze s jedním vozem – dokázal ve třech závodech zvítězit.
Tým TOYOTA Racing tak přijíždí do Silverstone, kde v loňském roce zaznamenal nový rekord v kategorii LMP1, a má důvod věřit si již od počátku sezóny čítající osm podniků se zakončením 30. listopadu závodem v Bahrajnu.
TOYOTA Motorsport GmbH (TMG) sídlem v Kolíně nad Rýnem i nadále pokračuje ve vývoji modernizovaného speciálu TS030 HYBRID. Tým přijíždí do Silverstone se dvěma vozy ve specifikaci 2012. Modernizovaný vůz by měl mít premiéru příští měsíc v rámci podniku Spa-Francorchamps.
Za volantem vozu č. 7 se bude střídat Alex Wurz a Nicolas Lapierre, neboť Kazuki Nakajima začíná tento víkend s obhajobou svého mistrovského titulu v Super Formula (dříve Formula Nippon) na okruhu v Suzuce. Poprvé od Le Mans loňského června budou vůz č. 8 znovu pilotovat Anthony Davidson, Stéphane Sarrazin a Sébastien Buemi.
TOYOTA Racing opět jako jediný využije technologii vysokokapacitního kondenzátoru pro své hybridní hnací ústrojí. Tato technologie zajišťující rychlé dobíjení a uvolňování energie dokáže při akceleraci zajistit pomocný výkon 300 k, jenž byl bezpochyby klíčový i pro loňská vítězství týmu.


Alex Wurz: „Je skvělé vrátit se k závodění po několika příznivých testech během letošní zimy. Na testování není nic špatného, ale nic se nemůže vyrovnat vzrušení ze závodů, takže se nemohu dočkat, až začneme. Loňskou sezónu zakončil tým ve vrcholné formě, se dvěma vítězstvími v posledních dvou podnicích šampionátu WEC, takže chceme v podobném duchu pokračovat i v Silverstone. Nebude to snadné, protože nás čeká velmi silný soupeř, takže se musíme rychle dostat zpět do rytmu závodního víkendu a předvést maximum.“


Stéphane Sarrazin (vůz č. 8): „Je skvělé být zpět po boku Anthonyho a Sébastiena s naším vozem č. 8. Během zimy jsme absolvovali úspěšný program testování a cítím se dobře připraven na první podnik letošní sezóny. TS030 HYBRID byl skvělý vůz, již když jsem v něm jel vloni poprvé na Le Mans; od té doby se ještě zlepšil, a tak se nemohu dočkat, až jej vyzkouším v závodních podmínkách. Nemohu ani uvěřit, že od mého posledního závodu s tímto vozem uteklo již 10 měsíců, ale hodně jsem soutěžil v jiných kategoriích, takže jsem ve formě a nemohu se dočkat, až budu opět bojovat v čele.“


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar