Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Tomáš Pospíšilík spojil síly s Peugeotem

Úspěšný juniorský závodník autokrosových tratí Tomáš Pospíšilík dal v loňské sezoně před autokrosem přednost rallye. V autokrosu závodil od jedenácti let a na svém kontě má i dva mistrovské tituly. Nyní se objeví za volantem Peugeotu 208 R2.

Ve 20 letech se rozhodl pro rallye. Kromě účasti v domácím šampionátu jsme nadějného juniora v loňské sezoně mohli vidět po boku spolujezdce Lukáše Vyorala i v několika soutěžích mistrovství Evropy v rallye a není tak příliš překvapivé, že upoutal pozornost divize Peugeot Sportu Česká republika, která se rozhodla, že s ním spojí síly.

Posádka Tomáš Pospíšilík - Lukáš Vyoral tedy v sezoně 2015 odstartuje s Peugeotem 208 R2. Divize Peugeot Sport Česká republika, která v předchozích sezonách podporovala v rallye juniora Jana Černého, se tak rozhodla, že pomůže v růstu dalšímu motoristickému talentu a i Jan Černý tento krok podporuje a Tomáše Pospíšilíka jako svou náhradu Peugeotu doporučil. Prvním startem bude Rallye Šumava v termínu 24. - 25. dubna 2015.

Tomáš Pospíšilík, jezdec Peugeot Sport ČR: „Už v loňském roce bylo jasné, že rallye u mě dostane přednost a budu se tomuto sportu věnovat naplno. Na konci sezony jsme začali řešit fakt, že chceme pořídit jiné auto za náš stávající Citroën. Postupně jsme se dostali až k Honzovi Černému a přes něj jsme se zahájili jednání se společností Peugeot Česká republika. Honza v tomto roce nebude s Peugeotem závodit a mě s Lukášem Vyoralem doporučil na svoje místo. Jsem rád, že jednání dobře dopadla a já se na sezonu s Peugeotem 208 R2 hodně těším. V letošním roce chceme odstartovat v domácím Mistrovství České republiky v rallye a chtěli bychom přidat i nějaké mezinárodní starty v rámci evropské trofeje. Šumava pro mě bude prvním startem s tímto novým vozem, a proto bude mým hlavním cílem soutěž dokončit a posbírat co nejvíce zkušeností.“



Peugeot 10.4.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar