Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Timmy Hansen pojede ME v rallycrossu

Timmy Hansen (20), nejstarší syn legendárního 14násobného mistra Evropy v rallycrossu Kennetha Hansena, potvrdil záměr přejít z monopostu do rallycrossu a v roce 2013 se zúčastní „revitalizovaného“ mistrovství Evropy.

Timmy své plány potvrdil na Mezinárodní automobilové výstavě ve Stockholmu, kde představil svůj Citroën DS3 v barvách týmu Hansen Motosport.„Mám radost, že se mistrovství zúčastním,“ prohlásil Timmy. „Po čtyřech letech v monopostu jsem připraven přijmout nové výzvy v rámci jednoho z nejzajímavějších seriálů v motosportu, s autem a týmem, který mi poskytne všechno, co potřebuji, aby byl můj přechod úspěšný.“
Mistrovství Evropy FIA v rallycrossu vzkřísilo jednu z nejúčinnějších forem motoristického sportu – krátké závody na různorodém povrchu, s velkou konkurencí mezi vozy o výkonu 550 k. Mistrovství, konané pod hlavičkou FIA, které bude využívat rozsáhlých zkušeností nového promotéra IMG, prochází pozitivní transformací.
„V loňské sezóně jsem se výjimečně zúčastnil jednoho závodu ve Finsku a pochopil jsem, proč se můj otec věnoval tomuto sportu tolik let. SuperCar je jako silný a divoký tygr, se kterým se musí zacházet s respektem. Myslím, že to, co jsem se naučil na okruhu, mi pomůže při řízení v rallycrossu, a věřím, že z vozu kategorie SuperCar dostanu to nejlepší.“
Timmy, který svou kariéru začal na motokárách, se v roce 2009 zapojil do formule BMW Europe. Při své druhé sezóně v mistrovství porazil Carlose Sainze Jr a získal v seriálu bronzovou medaili. Jeho rostoucí talent přilákal pozornost organizátorů programu FIA Young Driver Academy, do kterého byl přizván v roce 2011. Spolupracoval zde po boku bývalého jezdce Formule 1 Alexe Wurze a spolujezdce mistra světa v rally z roku 2001 Roberta Reida.


ME v rallycrossu
31. 3. – 1. 4Velká Británie – Lydden Hill
27.–28.4.Portugalsko – Montalegre
25.–26. 5.Maďarsko – Nyriád
8.–9. 6.Finsko – Kouvola
15. –16. 6.Norsko – Hell
6.–7. 7.Švédsko – Höljes
17.–18. 8.Irsko – Mondello Park
31. 8. – 1. 9.Francie – Lohéac
14.–15. 9.Rakousko – Greinbach
21.–22.9.Německo –Buxtehude

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar