Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Těžká, ale vydařená Jänner rally

Sto dvacet tisíc diváků přihlíželo, jak loňský vítěz Jan Kopecký obhájil ve Freistadtu loňské vítězství. Po dramatickém finále se Čech nakonec dostal před Francouze Bryana Bouffiera, zatímco domácí Raimund Baumschlager obsadil třetí místo.

Mistrovství Evropy v rallye zahájila již tradičně Jännerrallye. Letošní ročník byl jubilejní, rallye ve Freistadtu odstartovala již po třicáté. Tato klasická soutěž byla nejen součástí českého a rakouského mistrovství, ale zároveň i zahájením ERC (FIA European Rally Championship).
Dosavadní IRC vyřadila FIA z kalendáře a jelikož jako nový promotér ERC přišel Eurosport, zaznamenala Jänner Rally mimořádné zhodnocení. Důkazem toho byl i start mnoha prominentních mezinárodních posádek.
Tato skutečnost vedla k tomu, že na začátku sezóny přijelo do Mühlviertelu i přes letošní mimořádně nepříznivé povětrnostní podmínky 120 000 návštěvníků.
Na 18 rychlostních zkouškách čekaly na celkem 85 startujících posádek z 11 zemí zejména první den velice obtížné podmínky. V pátek pršelo, na trati byl sníh, led a mlha, neboli počasí, které je možné označit jako skutečné „počasí pod psa". Druhý den byly teploty vysoce nad bodem mrazu, takže na tratích bylo jen množství vody, ale ani to jízdu příliš neulehčovalo. Jezdci potřebovali silné nervy, nároky na jezdecké umění byly letos mimořádné.
Předseda organizačního výboru Ferdinand Staber měl opět mnoho důvodů k pozitivní bilanci: „Opět přišlo mnoho diváků, aby i navzdory mizernému počasí byli přítomni začátku mistrovství Evropy. Pro nás je stále v popředí bezpečnost na trati, v tomto ohledu zafungovalo vše perfektně. Kromě toho zde bylo mnoho momentů napínavých ze sportovního hlediska, i díky obsazení. Díky tomu jsme mohli mnoha fanouškům rallye nabídnout prvotřídní představení. Fanoušci uvítali rallyepas, který nejen urychlil organizační průběh, ale také přinesl fanouškům mnoho cílených informací. Můj dík patří všem našim sponzorům, kteří podstatnou měrou přispěli k podpoře podniku. Vedle poděkování fanouškům patří zvláštní dík také Rallyeclubu Mühlviertel.“










Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar