Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Testovací RZ Žiželice včetně rally kempu

Středočeská obec Žiželice nedaleko Chlumce nad Cidlinou je automobilovým soutěžím rally nakloněna více, než je obvyklé. V okolí obce se na obslužných komunikacích, které zde vznikly v době výstavby dálnice D 11, uskuteční 30. března už čtvrté testování soutěžních vozidel na uzavřené trati.

Jde o jediné oficiální testování zařazené v kalendáři Autoklubu ČR a jezdci zde dostávají legální možnost vyzkoušet si funkčnost svého soutěžního vozu. Oficiální charakter testování zaručuje, že trať je postavena a zabezpečena v souladu s nařízeními Autoklubu ČR.
Pořadatelé se snaží posunovat stále dál. I z toho důvodu je letos nově přesunuté ředitelství soutěže přímo do servisního areálu, který bude umístěn v prostorách společnosti Crocodille na okraji Žiželic. Ze servisní zóny je to na start rychlostní zkoušky zhruba 2 km.
Testovací RZ bude v tomto roce zařazená mezi rally kempy, kde budou moci jezdci po absolvování postoupit do vyšší výkonnostní třídy a požádat o vydání licence jezdce pro řízení vozidel s pohonem čtyř kol.
Trať, která je v současné době v ČR ojedinělá tím, že po mostě překonává dálnici D 11, bude stejná, jako v loňském roce a jezdci si budou moci vyzkoušet svá vozidla na rychlých i pomalých úsecích, kde nechybí prudké zatáčky i vlásenky. Celý povrch je tvořen kvalitním asfaltovým kobercem.
„Díky nadstandardním vztahům s obcí můžeme využít silnice v katastru obce pro postavení technické a bezpečné trati testovací rychlostní zkoušky. Samozřejmě netušíme, jaké bude počasí 30. března, ale se sněhem příliš nepočítáme. I za takových okolností by se Testovací RZ uskutečnila a sněhový ročník už jsme v minulosti zažili. Tehdy jsme ale akci pořádali mnohem dřív. V tuto chvíli je na jednom úseku trati díky vodě stékající z polí velký brod. Jezdce ale spíš bude zajímat, že na trati budou postaveny standardní i nestandardní retardéry podle nových sportovních řádů tak, aby si je mohli vyzkoušet. Průjezdy testovacím úsekem budou neomezeny a dopoledne pojedeme jedním směrem a odpoledne se průjezdy otočí,“ říká ředitel Adam Eliáš. Zkrátka nepřijdou ani diváci, pro než bude vytvořeno několik diváckých zón, kde jedna z nich bude komentovaná. Další informace na www.rdpromotion.com


PE,
13.2.2013

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar