Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Stříbro pro Pecha s Uhlem na Barum Rally

Minimum technických problémů vozu MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo týmu EuroOil – invelt a vyrovnaný výkon plzeňské posádky znamenal, že si Václav Pech odváží ze Zlína velmi cenné body a poháry za druhé místo z naší největší soutěže.

„Barum Rallye se opět ukázala jako nejnáročnější. Užít si ji musely i desítky tisíc diváků, kteří byli vidět úplně všude, vytvářeli skvělou atmosféru a hnali nás dopředu. Tahle soutěž má vše, a jak už tady bývá zvykem, tak do děje znovu zasáhlo i počasí. My jsme do rallye dali s Petrem ze sebe úplně všechno a nasazení zejména v první etapě bylo na hranici našeho maxima,“ komentuje průběh první etapy Václav Pech jun.
Jak vedoucí Jan Kopecký, tak i druhý Václav Pech ve druhé nedělní etapě ubrali ze svého tempa a na mokru si hlídali náskok na soupeře. „V neděli přišla ke slovu také trocha taktizování. Na mokré a místy rozblácené trati jsme víc než na útok na první pozici mysleli na uhájení druhého místa a hlavně na to, abychom se nedopustili nějaké fatální jezdecké chyby. Silným zážitkem byla atmosféra na večerní zahajovací erzetě v ulicích Zlína a vyhlášení vítězů před radnicí na přeplněném náměstí,“ uzavírá Václav Pech jun.
„Před barumkou bylo ve hře několik neznámých – nové vozy R5 v rukou zkušených jezdců, tři tovární Fabie a motivovaný Roman Kresta, jedoucí svou poslední soutěž doma. Těžko se odhadovalo, jak na tom můžeme být, i vzhledem k tomu, že náš motor měl už najeto přes doporučovaný limit a jevil silné známky únavy. Vše napovědělo prvních pár rychlostních vložek sobotní suché etapy – Jan se jevil nedostižitelný a těm dalším jsme se pomalu vzdalovali. To, že náš odhad, jak moc bude vody v neděli ráno, nebyl přesný a že jsme jeli příliš měkké nastavení, už jen dokonal fakt, že se pozice zakonzervovaly a obě vedoucí posádky už neriskovaly žádnou potencionální chybičku,“ komentuje soutěž Jiří Jirovec a k dalšímu podniku MMČR dodává: „Udrželi jsme praktickou možnost vyhrát český šampionát na poslední soutěži v Příbrami. To, že bychom přitom museli porazit současnou špičku kategorie Jana Kopeckého na tovární Fabii, tomu jen dodává další dráždivou příchuť. Ale v motorsportu se občas dějí nemožné věci a my se na tuto soutěž fakt hodně těšíme. Věřím, že přineseme příznivcům rallye nejdramatičtější možné finále letošního rallyového roku.“
Souboj s továrním týmem Škodovky ve třech po sobě jdoucích soutěžích je pro EuroOil – invelt team skvělou vizitkou. Na další pokračování tohoto duelu se budeme těšit při říjnové Rallye Příbram, kde se mezi oběma tábory definitivně rozhodne o titulu mistra České republiky.



Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar