Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Stříbrná série Červenkové pokračuje

Potřetí na startu – potřetí v cíli. Tentokrát při šestém závodě seriálu sprintrally Rally Agropa Pačejov. Vítězka projektu Czech Women Talent DS3 R1 Lucie Červenkové prodloužila na západě Čech sérii druhých míst v Dámském poháru.

Čtrnáct dní po startu v Kostelci čekala na Lucii další soutěžácká výzva. Tratě pačejovské Agropy opět charakterizují zcela odlišné pasáže než předchozí podniky na Kopné a v Kostelci. Na mladou závodnici čekaly zkoušky s řadou zrádných horizontů a s častým střídáním rytmu. A západočeskou premiéru jí ještě ztížilo počasí, neboť déšť provázel velkou část seznamovacích jízd. A jeho stopy v některých úsecích zůstaly více než patrné.

„Agropa pro mě zase znamenala poznávání nových a neznámých tratí. S tolika horizonty jsem se zatím nikde nesetkala. A bohužel se začínalo nejtěžší vložkou, která se jela téměř kompletně v lese a po předchozím dešti byla hodně uklouzaná. Měla jsem z ní obrovský respekt, což se promítlo do časů. A sebevědomí nepřidaly ani hodiny a nutnost couvat v úvodním průjezdu,“ popsala drobné trable Lucie Červenková.
Servisní přestávka po dvou rychlostních zkouškách přišla mladé závodnici vhod, úvodní ´neúspěchy´ hodila za hlavu a do druhé sekce vyrazila jako vyměněná. Důkazem byly jeden čtvrtý a jen pátý čas mezi konkurencí třídy 9 a posun na druhé místo v Dámském poháru. Tím však také definitivně skončilo soupeření s Pavlínou Tydlačkovou a Olgou Lounovou.

„Škoda problémů a časové ztráty soupeřek, protože z toho mohl být zajímavý souboj až do cíle. V Pačejově jsem tak obhájila druhé místo mezi holkami z předchozích podniků, takže jsem byla v cíli spokojena. Rally Pačejov pro mě byla velmi zajímavá zkušenost a ač jsem se nevyvarovala během závodu několika chybiček, návrat na cílovou rampu a absolvování celého závodu vše zastínil.“
Vůz Citroën DS3 R1B se nyní představí na Barum Czech Rally Zlín. Do jeho kokpitu usedne talentovaný Adam Kobliha.„Adam mě zaujal svými výkony s vozem Citroën C2 R2 MAX právě ve sprintrally, proto jsme se dohodli na jednorázové prezentaci modelu DS3 R1B v rámci Barumky. Už se těším, jak ho přivítáme v našem servisním zázemí, a věřím, že bude patřit k černým koním třídy 9,“ odtajnil žhavou novinku šéf stáje Gekon Racing a promotér Citroën Racing Trophy CZ Tomáš Pletka.





Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar