Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Strahovská show Jana Černého Peugeotem 208 T16

Po Setkání mistrů v Sosnové se Peugeot 208 T16 kategorie R5, zapůjčený od maďarského jezdce Tafaie, se při Pražském rallysprintu představil divákům s netradiční posádkou Jan Černý – Marco Venturini (ředitel Peugeot Česká republika). A stali se největšími baviči na okruhové zkoušce.

Jan Černý už před startem avizoval, že jeho cílem je ještě více poznat nový Peugeot 208 T16 a hlavně na jednom z posledních závodů sezony, kde se již nerozdělují žádné body, pobavit diváky, kteří se přijdou na pražský Strahov podívat. Že se to povedlo, je zřejmé z reakcí přítomných tisíců diváků i z množství videí, kde bílý Peugeot 208 T16 hraje jednu z hlavních rolí. „Pražský rallysprint je exhibice a poděkování našim partnerům a fanouškům. Tak jej já každý rok beru a letos s Marco Venturinim jsem to bral stejně. V prvním kole na Strahovském okruhu jsme se nedopočítali počtu kol, která jsme měli obkroužit a z okruhu vyjeli o jedno dříve. Snažil jsem se jet s Peugeotem co nejvíce smykem a diváky potěšit i nějakými těmi kolečky, na které se přeci na Strahov přišli podívat. Čisté stopy na čas si užijí na tratích rychlostních zkoušek dost a já jsem jim chtěl novou dvěsteosmičku“ukázat hlavně hezky z boku,“ směje se Honza Černý.

Peugeot 208 T16 v rukou Jana Černého skutečně nevynechal jedinou příležitost k jízdě jak se říká dveřmi napřed a Honza Černý tak navázal na příbramskou tradici bavičů v rallysportu. „Srovnání s příbramákem Emilem Trinerem mě hodně potěšilo, ale na to se určitě sám ještě necítím. Já na Strahově jel sám za sebe a chtěl si to hlavně užít a pobavit přítomné. Jsem rád, jestli se to povedlo. Nasbíral jsem ale i další zkušenosti z jízdy s Peugeotem 208 T16, který mi neuvěřitelně padl do ruky, a jízda s ním byla skutečná zábava. Auto se nádherně ovládá a funguje. Motor má navíc dost výkonu na to, aby se s ním dalo jet atraktivně i velmi rychle,“ dodává Jan Černý.



PR 3.12.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar