Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Stará Živohošť hostí vrchaře Edda Cupu

Předposlední závody letošního ročníku Českého mistrovství v závodech do vrchu, tzv.Edda cupu se odehrají o tomto víkendu na tradiční trati ve Staré Živohošti. K závodům je v současné době přihlášeno skoro 95 závodníků a všechno nasvědčuje tomu, že nás čekají hodnotné a napínavé závody.

Vrcholící sezóna přinese v mnoha třídách i v absolutním pořadí boje o přední příčky a mistrovské tituly. Absolutnímu pořadí vévodí Petr Žáček na Audi Sport Quattro S1, ale nemůže si dovolit sebemenší zaváhání. Na stříbrnou příčku si brousí zuby několik jezdců, loňský absolutní vítěz Miroslav Černý, Martin Čábela a Jan Reiss.
Ve třídách se největší pozornost soustředí na lídry třídy nejsilnějších závodních automobilů, dosud vedoucího Tomáše Kučeru, který by se měl na start postavit s Fordem Fiestou R5 a velmi rychlého Tomáše Koška na Mitsubishi Lancer EVO VI.
Rozhodnuto ještě není v historických vozech o objemu 1600 ccm, kde bude Josef Srnský na Škodě 130 LR bránit svůj náskok před Davidem Paterou na Citroënu Visa. Nejvyhecovanější souboj v Edda cupu tradičně probíhá v historických dvoulitrech. V nervy napínajícím duelu zatím vede Eda Patera na Peugeotu 205 o 5 bodů před Ivo Králem na VW Golf.

Ovšem nejen na špici bude k vidění špičkový sport a precizně připravená závodní technika. Ve startovním poli Edda cupu se takřka přesně po roce se Subaru objeví Martin Lev, který loni na Živohošti svůj stroj po nehodě odepsal a nyní se na místo činu vrátí s nově postaveným závodním autem.

Závody na Staré Živohošti budou v sobotu i v neděli probíhat podle stejného časového harmonogramu. V půl deváté začíná trénink, v kterém do oběda absolvují jezdci dvě tréninkové jízdy. Po polední přestávce, zhruba v půl jedné odstartuje první ze dvou závodních jízd, po jejichž skončení dojde zhruba do hodiny k vyhlášení vítězů a předání pohárů nejlepším před hotelem Atlantida, v kterém jsou jezdci ubytování a po dobu závodu je v něm umístěno administrativní centrum.

Organizátoři a závodníci srdečně zvou příznivce automobilových závodů k návštěvě jednoho z posledních závodů v letošní sezóně, prosí je o rozumné chování a bezpodmínečné respektování pokynů traťových pořadatelů a zdržování se ve vyznačených diváckých prostorech a podpořili tak snahu organizátorů Edda cupu o bezpečné závodění bez zbytečných nepříjemných událostí.

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar