Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Souboj Pech vers. Prokop nebude

Loňské finále Setkání mistrů se letos v Sosnové opakovat zřejmě nebude. Václav Pech totiž oznámil změnu automobilu a místo Mini odstartuje s BMW M3, který patří mezi historiky, zatímco Martin Prokop pojede s Fordem Fiesta WRC.

Pech je pravidelným účastníkem a statisticky i nejúspěšnějším rallye jezdcem tohoto klání. V letošním roce závodil s vozem MINI John Cooper Works 1.6 T a byl s ním přihlášen i na listopadové ,,Setkání“. Nyní přišla změna.
„Naše MINI prochází v posledních týdnech rozsáhlou repasí, kdy se snažíme především odstranit problémy s diferenciály, které nás v sezóně trápily během každého závodu. Kvůli tomu jsme do Velké Británie, přímo k továrnímu Prodrive odvezli vůz, aby nám problémy se svými novými zkušenostmi pomohli dořešit. Přes dosavadní snahu a také z důvodu zaneprázdnění jejich týmu startem na MS ve Španělsku se zatím nepodařilo vše úspěšně dokončit a auto muselo zůstat v Anglii. Tam se v nejbližších dnech budeme vracet a pevně doufáme, že vše zdárně dopadne tak, abychom v příští sezóně mohli s Miníkem opět bojovat o přední příčky. V první chvíli to vypadalo, že v Sosnové neodstartuji vůbec, ale díky vstřícné nabídce Luboše Tenkla mohu startovat s jeho soutěžním BMW M3, které zapadá i do koncepce prodeje našeho partnera, společnosti Invelt. I když je to vůz pouze se zadním pohonem ohromně se těším na svezení. Bude to jeden velký smyk.“

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar