Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Škodováci opanovali finskou rallye -vyhrál Lappi

Ještě vloni usedal Esapekka Lappi za volant továrního vozu Škoda Fabia R5, s nímž se stal vloni šampionem kategorie WRC2. Letos dostal šanci řídit Toyotu Yaris nejvyšší specifikace WRC a na domácí půdě vybojoval první vítězství ve světové rallye. Ale neztratili se ani další jezdci, jejichž jméno je spojeno se značkou Škoda.

Ještě před předposlední zkouškou byl na druhém místě Teamu Suninen, který vloni bojoval o doby v kategorii WRC2 se Škodou Fabia R5 v mistrovství světa. Bohužel v posledním úseku lehce havaroval, ztratil nějakých patnáct sekund a kles na čtvrtou příčku. A do třetice, ex-tovární jezdec Škody, další Fin Juha Hänninen měl na dosah stříbro, ale uniklo mu o tři desetiny sekundy. Přesto je třetí místo s další Toyotou Yaris velkým úspěchem.


Esapekka Lappi se dostal na vedoucí pozici v 19.zkoušce, kdy týmový kolega Jari Matti Latvala musel odstoupit pro technické problémy Toyoty Yaris WRC a v tu chvíli se na druhou příčku dostal i Juha Hänninen. Latvala vedl soutěž od čtvrté rychlostní zkoušky, poté co Estonec Ott Tänak měl s Fordem Focus WRC defekt, Lappi rozjížděl v tu chvíli soutěž z jedenácté příčky, ale hned v následující poskočil až na stříbrnou pozici.



Kategorii WRC2 vyhrál Jarri Huttunen se Škodou Fabia R5, přičemž celkově obsadil jedenáctou příčku. S další Fabií R5 skončil Teamu Asunmaa třetí a celkově třináctý.



Výsledky:


1.Lappi – FermToyota Yaris WRC2:29.26.9
2.Evans – BarrittFord Fiesta WRC +O.36
3.Hänninen – LindströmToyota Yaris WRC0.36.3
4.Suninen – MarkkulaFord Fiesta WRC+1.01.5
5.Breen – MartinCitroën C3 WRC +1.22.6
6.Neuville – GilsoulHyundai i20 Coupe WRC+1.33.1
7.Tänak – JärveojaFord Fiesta WRC +1.53.6
8.Meeke – NagleCitroën C3 WRC+3.12.6
9.Sordo – MartíHyundai i20 Coupe WRC+4.11.5s
10.Østberg – EriksenFord Fiesta WRC+4.21.2



JL 1.8.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar