Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Škoda vítězí v Rallye Nové Kaledonie

Po druhé soutěži asijsko-pacifického mistrovství (APRC) je s maximálním počtem bodů na čele nově sestavený tým ŠKODA MRF. Obhájci loňského vítězství Gaurav Gill/Glenn Macneall (Indie/Nový Zéland) dominovali na Nové Kaledonii s vozem ŠKODA Fabia Super 2000 zvítězili.

Jejich týmoví kolegové Esapekka Lappi/Janne Ferm (Finsko), kteří před měsícem zvítězili v první soutěži letošního ročníku na Novém Zélandu, již první den po nehodě odstoupili.
Poté, co už v sobotu kvůli silnému dešti odpadla jedna rychlostní zkouška, bylo po silných nočních srážkách nutno zkrátit i nedělní program. Jely se jen tři rychlostní zkoušky, rally se tak zkrátila na 174,72 kilometrů. Všechny rychlostní zkoušky v obou dnech vyhrál Gill, až na jednu, kterou vyhrál Lappi. Na konci soutěže měl před nejbližšími konkurenty téměř osmiminutový náskok.
Po druhém místě na Novém Zélandu nyní Gill s celkem 69 body suverénně vede i celkové hodnocení jezdců. Příští soutěží je Mezinárodní Rally v Queenslandu, která se koná od 12. do 14. července v australském regionu Sunshine Coast severně od Brisbane.
Pro českou automobilku ŠKODA je účast v sérii APRC důležitým krokem v rámci Růstové ofenzívy na mezinárodních trzích. Do roku 2018 chce ŠKODA zvýšit své celosvětové prodeje na minimálně 1,5 milionu vozů ročně a posílit hlavně na růstových trzích v Asii.

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar