Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Sezona Citroën Racing Trophy je uzavřena

V klubu PitStop se uskutečnilo oficiální zakončení seriálu Citroën Racing Trophy CZ 2012. Jeho celkovými vítězi se stala příbramská dvojice Jan Černý – Pavel Kohout, která startovala s vozem Citroën DS3 R3T. Navíc se radovala z domácího i evropského titulu v kategorii vozů z jednou poháněnou nápravou.

Citroën Racing Trophy CZ se letos odjel při šesti podnicích MMČR. Nejpočetnější zastoupení se sešlo při zlínské Barum rally (9 posádek), nejméně týmů zavítalo do Hustopečí (3). Celkem se do projektu francouzské značky zapojilo na českých tratích 14 soutěžících, pěti národností. Kromě už tradičně startujících polských dvojic se na Barum rally zapojily do CRT CZ švýcarská posádka a dvě bulharské dvojice. Při Valašské rally se prezentoval slovenský pilot Martin Koči.
Celkovým vítězem se stala posádka Jan Černý – Pavel Kohout, která nepoznala na českých tratích hořkost porážky. Příbramská dvojice se v PitStopu objevila přímo z oficiální korunovace českých mistrů, kde získala titul ve dvoukolkách. Při zakončení CRT CZ získala kromě zajímavých cen i možnost „prvního řezu“ nádherných dortů s motivy Citroën Racing Trophy. Kromě finančních prémií v celkové výši 20 tisíc eur získala posádka i dodatečnou prémii 10 tisíc eur na nákup náhradních dílů.
Během sezony dosáhly na finanční prémie CRT CZ ještě další tři posádky. Ve třídě 5 dvakrát dokončila závod na stupních vítězů posádka Egon Smékal – Monika Hýbnerová s vozem Citroën DS3 R3T (Valašská rally, Barum rally).
Ve třídě 6 zvítězili v Příbrami Poláci Rafal Janczak - Michal Grudzinski, při Valašské rally obsadila druhou příčku dvojice Martin Koči – Lukáš Zámečník.

„Jan Černý má za sebou parádní sezonu s vozem Citroën DS3 R3T. Šel od vítězství k vítězství, což určitě byla nejlepší reklama francouzskému vozu. V příštím roce bude v rámci Citroën Racing Trophy CZ podpora modelů DS3 R3T jasnou prioritou, a tak věřím, že se na českých tratích ještě více zdomácní. Musím poděkovat za spolupráci všem partnerům, dále za účast všem startujícím, jak s vozy DS3 R3T, tak i C2 R2 MAX,“ zhodnotil letošní sezonu promotér Tomáš Pletka. „Zveřejnění kalendáře, podmínek a finančních odměn pro seriál Citroën Racing Trophy CZ 2013 očekávám někdy na přelomu nového roku,“ doplnil Pletka.
Citroën RacingTrophy CZ zajišťuje společnost GEKON RACING s.r.o., která zároveň distribuuje náhradní díly a přestavbové kity pro vozy Citroën C2 R2 MAX a Citroën DS3 R3T. V případě potřeby GEKON RACING s.r.o. poskytne všem zájemcům o starty s vozy Citroën detailní informace.


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar