Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání týmů na Dakar Tour v Nizozemsku

Se 102 závodníky v 54 vozidlech bylo v letošním ročníku Dakaru Nizozemsko druhou nejvíce zastoupenou zemí. Kategorie kamionů je tradičně mezi Nizozemci velmi oblíbená, a ani tento rok nebyl výjimkou.

Přestože nedokázali Kamazu zabránit, aby obsadil medailové pozice, byl vítěz z roku 2012 Gerard de Rooy a jeho kolegové víc než nebezpečnými soupeři. O nic méně než pět nizozemských jezdců se dostalo do celkové TOP 10. Proto asi nikoho nepřekvapilo, že Eindhoven hostil setkání, na kterém byly představeny plány na další ročník. Mezi přítomnými nemohl chybět ani Aleš Loprais a Vladimir Chagin.
O kategorii nákladních aut se mluvilo snad nejvíce. Tým Ginaf oznámil, že Kees Koolen se příští leden objeví za volantem jednoho z vozidel, což z něj dělá prvního závodníka v historii, který se postupně zúčastní všech kategorií! „Setkaly se tu všechny přední týmy v čele s hlavním technickým komisařem Fabienem Calvetem. Diskutovala se nejen trasa nového ročníku Dakaru, ale také technické detaily podoby nových kamiónů. Naše „Queen 69“ hrála v diskuzích často hlavní roli. Tatra, která se v tuto chvíli rodí v našich domovských dílnách ve Frenštátě vzbudila velkou pozornost konkurence. Jedním z diskutovaných témat byl rovněž „downsizing“ neboli snížení objemu motoru v budoucích letech,“ prozradil Aleš Loprais.
Od dalšího ročníku Dakaru 2014, který se v Eindhovenu ladil, se Aleš přehoupl a vyjádřil k blížícímu se druhému nejvýznamnějšímu závodu sezóny:
„Registrační proces nových účastníků pro Dakar 2014 startuje už 15. května, nicméně my se nyní soustředíme na Rallye Silk Way 2013, která startuje již začátkem července na Rudém náměstí v Moskvě. Hedvábná stezka bude mít tradičně velmi náročné etapy, jak sdělil Vladimír Chagin. Rychlostní zkoušky by měly být delší nežli 500 km a dokonce bychom se měli dočkat i jedné etapy dlouhé přes 600 km. Bude to opravdový nářez jak pro techniku, tak posádky v soutěžních kabinách.“

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar