Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání mistrů zahájily volné jízdy

Volnými jízdami začalo dnes v Sosnové divácky oblíbené Setkání mistrů za účasti mnoha zvučných jmen z rallye, rallycrossu, autocrossu i historiků. Každý jezdec měl během dne vymezený čas, kdy mohl jezdit po okruhu a vozit případné zájemce.

Nejvíce kol najezdili pochopitelně soutěžní jezdci, jako například novopečený mistr republiky Václav Pech s Mini přestavěným do kategorie WRC. Nejenže najezdil asi nejvíce kilometrů, ale nezůstal nic dlužný ani mechanikům, aby se snad náhodou nenudili. Po kontaktu s bariérou z pneumatik bylo třeba dát miníka do původního stavu.
V některých vozech se zase střídali dva jezdci a nejinak tomu bude i v neděli. S Fordem Fiesta R5 jezdili Jan Sýkora a Pavel Valoušek, s Fordem Fiesta WRC zase Martin Prokop a Štěpán Vojtěch. V Mitsubishi Lancer udílel rady zkušený Karek Trojan bývalému rallycrossovému jezdci Aleši Zázvorkovi.
Určitě velice zajímavou bude kategorie historických automobilů, v níž se představí mj. již u nás zdomácnělý Beppe Volta s Lanciií 037 nebo Alessandro Pasquale s neméně atraktivní Lancií Delta. Jejich skalp se budou snažit získat Jiří Kalista se Subaru Impreza, Jiří Navrátil s Fordem Sierra Cosworth, překvapit může Petr Žáček s výkonným Audi Sport Quattro.
Ani letos nechybějí autokrosové speciály nejvyšší kategorie Super Buggy řízené Jaroslavem Hoškem, Jakubem Kubíčkem nebo Janem Smržem. Už dnes na ně byla krásná podívaná, zvláště pak na dlouhé smyky v podání nestora českého autokrosu Jaroslava Hoška.
Rallycross bude soubojem dvou rychlých Němců Marc Basenga a René Münnicha na vozech Škoda Fabia s naším Pavlem Koutným s Fordem Fiesta.
Startovní listina, kterou najdete na www.autodrom.cz je letos opravdu hodně kvalitní a v krátkém článků jsme nevyjmenovali všechny jezdce, na které se můžete v neděli těšit.
Pozornost budí i stánek týmu Hájek Rally Teamu, kde jsou k vidění dva soutěžní automobily Opel Adam R2, jako předzvěst Opel ASdam Rallye Cupu, který se uskuteční v příštím roce v rámci českých rallysprintů.

Program začíná od 9:00 tréninky, po nichž následují v 10.30 rozjížďky paralelních jízd „face to face“. Letos premiérově proběhnou rozjížďky napříč všemi třídami, a diváci tak budou svědky unikátních soubojů například super bugy s vozem WRC, rallycrossového speciálu proti historickému soutěžnímu vozu a podobně. V nabitém dopoledním programu diváci uvidí celkem 63 výkonnostně vyrovnaných rozjížděk, a tak o napětí a adrenalin rozhodně nebude nouze. Na nedělní odpoledne od 14 hodin je připraveno velké finále XII. Global Assistance Setkání mistrů.


JL, 23.11.2013

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar