Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání mistrů se skvělým obsazením

Autodrom v Sosnové u České Lípy ožije zvukem motorů v sobotu 23. a v neděli 24. listopadu 2013, kdy se uskuteční už 12. Ročník Setkání mistrů a diváci se letos mají opravdu na co těšit. Pořadatelům se podařilo namíchat skutečně velmi zábavný mix vozů všech kategorií, v jejichž kabinách bude sedět mnoho skutečných mistrů volantu.

Zatím pořadatelé zveřejnili pouze účastníky v kategorii rally, na rallycross a autokros si musíme ještě počkat. Během Setkání mistrů se divákům představí například čerstvý mistr České republiky v rally pro rok 2013 Václav Pech jun. s vozem MINI John Cooper Works, přestavěný do kategorie WRC, ale také Martin Prokop s Fordem Fiesta RS WRC. Se stejným vozem se představí také skvělý soutěžní jezdec Štěpán Vojtěch a nejrychlejší ze slovenských soutěžních jezdců Jaroslav Melichárek. Velkým lákadlem bude start Romana Kresty, který na závěr své soutěžácké kariéry usedne do Škody Fabia WRC. V současné době je přihlášeno celkem 9 jezdců kategorie WRC s vozy značek Škoda, Ford, MINI a Mitsubishi. Kromě již jmenovaných jezdců se s WRC objeví ještě například mladý Miroslav Plíhal, slovenský matador Igor Drotár, valašský showman Silvestr Mikuláštík a skvělý technik objevující se za volanty krásných soutěžních vozů Miloš Vagner.


Diváky jistě potěší i pohled na seznam přihlášených kategorie 4WD Open třídy 2, kde u vozu Ford Fiesta R5 figurují jména Jan Sýkora a Pavel Valoušek. Valoušek se v rámci Setkání mistrů objeví i za volantem karcross buggy. Se Škodou Fabia S2000 se do bojů zapojí mistr Slovenské republiky v rally a i Čechům dobře známý Polák Grzyb a slušovický Antonín Tlusťák. Ze Slovenska s Lancerem R4 přijede závodník do vrchu a současně soutěžní jezdec Tomáš Kukučka. Mistr ČR v rally kategorie produkčních vozů pro rok 2013 Vojtěch Štajf přijede se Subaru Impreza STi a za volantem produkčních Mitsubishi Lancer se objeví Josef, ale i Martin Semerádovi, Martin Hudec, Karel Trojan a také Vlastimil Marejčák ze Slovenska.


Pořadatelé slibovali, že v letošním roce chtějí divákům nabídnout více krásných historických soutěžních vozů a zde je úctyhodný výsledek. Mistr ČR v rally historiků Jiří Kalista by měl odstartovat se Subaru Legacy, Jiří Navrátil s Fordem Sierra Cosworth, Luboš Tenkl s BMW M3, Petr Žáček s „béčkovým“ Audi Sport Quattro, Emil Triner se Škodou 130 LR, skvělý Jaroslav Vančík s Ladou VFTS, Jiří Hladík se Suzuki Swift, Petr Hustý s krásnou Alfou Romeo GTAm, Jiří Petrášek s „chromem a čistotou zářícím“ Opelem Ascona B a třešničkou na dortu budou dvě Italské Lancie - Giuseppe Volta s 037, a Alessandro Pasquale s Deltou Integrale v barvách Martini Racing.


Tiskový mluvčí XII. Global Assistance setkání mistrů: „Cílem letošního Setkání mistrů je nabídnout divákům hlavně zábavu a show. Snažili jsme se připravit program, kde by se neměl rozhodně nikdo nudit a program, který by mohl bavit všechny členy rodiny. Během soboty budou moci diváci navštívit volný program tréninkových jízd na autodromu za symbolickou cenu 100,- Kč, kdy se dostanou bez omezení na všechny tribuny i do servisu a v neděli mohou za stejnou cenu koupit vstupenku na stání nebo za 200,- Kč do všech prostor kromě tribuny „A“. Během hlavního programu v neděli 24. listopadu se v Sosnové celý den bude něco dít. Dopoledne rozjížďky, po poledni velká autogramiáda všech účastníků a odpoledne finálové jízdy. Zveme tímto všechny motoristické nadšence na předposlední listopadový víkend do Sosnové u České Lípy, letos to bude stát za to.“

Více informací na www.autodrom.cz a na facebooku.


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar