Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání mistrů - Memoriál Bohuslava Ceplechy

Setkání mistrů na autodromu v Sosnové u České Lípy je příležitostí, jak si užít zábavy, setkat se s přáteli a to vše v prostředí s vůní benzínu a spálených pneumatik. Letos se uskuteční v neděli 18.listopadu, o den dříve se uskuteční volné jízdy.

Craig Breen

Craig Breen

Patrik Flodin

Patrik Flodin

Václav Pech, Martin Prokop

Václav Pech, Martin Prokop

Hlavním tématem XI. Global Assistance Setkání mistrů bude vzpomínka na spolujezdce Bohuslava Ceplechu, který letos v červenci tragicky zahynul při Rally Bohemia. „Organizační sbor Rally Bohemia a Setkání mistrů je téměř totožná skupina lidí, která se rozhodla, že by v tomto roce ráda věnovala Setkání mistrů vzpomínce na skvělého spolujezdce a hlavně velkého kamaráda Bohuslava Ceplechu. Vymýšleli jsme způsob, jak uspořádat vzpomínku na člověka, který odešel při tom, co měl moc rád, a současně jsme chtěli alespoň symbolicky pomoci Bohoušově rodině. Věříme, že s pomocí účastníků XI. Global Assistance Setkání mistrů a návštěvníků této akce se nám to podaří,“ říká předseda organizačního výboru Setkání mistrů i Rally Bohemia, Pavel Dušánek.
Co všechno bude v tomto roce při XI. Global Assistance Setkání mistrů spojené s památkou Bohuslava Ceplechy? Předně byli Martinem Semerádem do Sosnové pozváni účastníci Mistrovství světa v rally, se kterými se posádka Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha pravidelně utkávala na tratích mistrovství světa. Pozvání v tuto chvíli potvrdil například irský závodník Craig Breen, který odstartuje ve Škodě Fabia WRC, jenž na tuto akci zajistil pořadatel akce. Craig Breen se týden před Setkáním mistrů ve Španělsku účastní závodu mistrovství světa SWRC, kde může získat titul mistra světa. Dalším neméně úspěšným závodníkem z mistrovství světa bude dvojnásobný vícemistr světa PWRC, Švéd Patrik Flodin s Mitsubishi Lancer EVO IX Semerád Rally teamu. Ve hře jsou ještě další zahraniční jezdci mistrovství světa, které ale v tuto chvíli nemůžeme potvrdit.
Z české rally špičky přislíbil účast Martin Prokop s Fordem Fiesta WRC. Domácí špičku bude zastupovat například Václav Pech s Mini John Cooper Works přihlášený do kategorie WRC. Chybět nebudou ani další čeští závodníci. Ve dvou identických Mitsubishi Lancer EVO IX se představí oba z rodu Semerádů. Pro Martina to bude návrat za volant soutěžního vozu právě od nešťastné Rally Bohemia. Další účastníky XI. Global Assistance Setkání mistrů představíme v následujících tiskových zprávách, a je nač se těšit.
Jak již bylo uvedeno, tak spojujícím prvkem XI. Global Assistance Setkání mistrů bude vzpomínka na Bohuslava Ceplechu. Fanoušci motoristického sportu se tak budou moci například zapojit do internetové aukce, jejíž výtěžek bude věnován rodině Bohuslava Ceplechy. V aukci se objeví nejrůznější trofeje, které závodníci účastnících se Setkání mistrů do Sosnové přivezou, ale dražit se bude i svezení na místě spolujezdce u mnohých z přihlášených na Setkání mistrů, a to přece stojí za to. O vyhlášení aukce a jejím průběhu budete průběžně informováni. Motoristické nadšence jistě potěší i organizovaná autogramiáda, které se zúčastní špičkoví čeští i zahraniční automobiloví závodníci.
Zakroužkujte si tedy tlustým fixem v kalendáři datum 17. a 18. listopadu 2012 a přijeďte do Sosnové na XI. Global Assistance Setkání mistrů – memoriál Bohuslava Ceplechy 2012.


PE 29.10.2012

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar