Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání autokrosových mistrů v Humpolci

Špičkoví domácí (a tím pádem i evropští) autokrosaři se rozloučí se sezónou opět v Humpolci. V sobotu 13. října se zde uskuteční tradiční volný závěrečný závod roku Bernard Cup – Setkání mistrů.

Sobotní program na trati Pod Vilémovským lomem začne tréninkovými jízdami v 8.40 hodin, po celodenní sérii rozjížděk budou na programu od 15.30 hodin finálové jízdy .
Do Humpolce míří znovu prakticky všichni autokrosaři, kteří letos startovali jak v seriálu Mistrovství Evropy, tak v seriálu Mistrovství České republiky. „S titulem Mistra Evropy přijede letos Václav Fejfar“ jezdící divizi Touringautocross a „Obhájce Mistra Evropy“ Jakub Kubíček ve třídě Junior buggy, poukázal na výsledky kontinentálního šampionátu Josef Špaček, předseda pořádajícího AMK Zálesí Humpolec.
Chybět nebudou, ale ani evropští i domácí jezdci jako Petr Bartoš, Roman Keřka, tradičním účastníkem bude nestárnoucí Jaroslav Hošek. A účast přislíbil i holandský jezdec Wielly Albers startující v Super buggy. Součástí Bernard cup - Setkání mistrů bude i předposlední bodovaný závod letošní sezony Mascom cup Kartcross.
Humpolečtí pořadatelé letošní tečky za autokrosovou sezónou připravili pro diváky ještě jednu motoristickou lahůdku. „Soutěž o svezení v závodní Fábii s letošním evropským šampionem Václavem Fejfarem a jízdy v doublebuggy s vicemistrem Evropy Aloisem Havlem, jezdcem SB Martinem Švábenským , Soutěžit se bude o sud piva Bernard, všichni se na toto zpestření moc těšíme,“ prozradl Josef Špaček.

8.40 – 10.40trénink pro všechny divize
11.00 – 12.30začátek I. série rozjížděk
12.45 – 13. 15ukázkové jízdy
13.30 – 15. 00začátek II. série rozjížděk
15.30 – 17.00finálové jízdy


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar