Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Röhrl vyhrál Rallye Costa Brava

O uplynulém víkendu se nezávodilo pouze v Sosnové, ale také ve Španělsku na Rallye Costa Brava, závěrečné soutěži Mistrovství Evropy historických automobilů. A nezvítězil nikdo jiný než dvojnásobný mistr světa Walter Röhrl.

První místo získal společně se spolujezdcem Peterem Göbelem, který je mimochodem mimo jiné mistr Německa 2002, 2004, 2005 a 2006, na Porsche 911 RSR z roku 1981. Hned od úvodních kilometrů se usadili na špici společně s Jeanem Ragnottim, extovárním pilotem stáje Renault, na Alpine A110 nebo Michalem Stoschkem, specialistou na historické rallye, který startoval s Porsche 911, stejně jako další favorité Valter Jensen nebo Toto Rilo. Nechyběly ani tři vozy Lancia Stratos skupiny 4.
V posledních dvou rychlostních zkouškách za náročných povětrnostních podmínek prokázal čtyřnásobný vítěz Rallye Monte Carlo a také evropský šampion Walter Röhrl své excelentní řidičské umění a zvítězil s takřka tříminutovým náskokem před dvojicí Brazzoli a Valmassol s Porsche 911 SC a posádkou Fonte – Morena s Fordem Escort RS.

JL, 10.11.2009

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar