Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallysprint Kopná - návrat Kresty a 140 posádek

Nebývalý počet 139 posádek se přihlásil pořadatelům XXII. antiradary.net Rallysprint Kopná 2014 ve Slušovicích, který se pojede v termínu 30. – 31. května jako druhý podnik sedmidílného seriálu TIMESEAL Mistrovství České republiky ve sprintrally a zároveň jako součást Poháru České republiky v rally.

Největším překvapením je asi návrat mnohonásobného českého šampiona a čtyřnásobného vítěze slušovického rallysprintu Romana Kresty a českou premiéru zažije ve Slušovicích soutěžní speciál Citroën DS3 WRC, za jehož volanty se objeví obhájce loňského prvenství na Kopné Tomáš Kostka a Antonín Tlusťák.

Po startu na loňské barumce se Kresta věnoval řízení vlastního soutěžního týmu Kresta Racing, nicméně po téměř roční pauze se objeví opět na startu. Na domácí trati pojede se Škodou Fabia S2000, na místě spolujezdce se objeví Petr Starý.
„Díky dlouholetým vztahům s osobními partnery jsme se domluvili na startu na srpnové Barum rally, která je stále pro všechny natolik prestižní, že jsem neváhal ani minutu a šanci rád využiji. A tak bylo logické, že v rámci přípravy jsme si vybrali start na Rallysprintu Kopná. Je to domácí podnik, navíc na rychlostkách podobných, jako je charakter barumky. Do závodu půjdeme s novým vozem Škoda Fabia Super 2000, poslední specifikace. Absolvovali jsme v rámci našich možností nějaký vývoj, který chceme v ostrém závodě otestovat a získat data pro následující start,“ popisuje okolnosti Kresta.

Mezi čtveřicí jezdců na vozech specifikace WRC poutá největší pozornost soutěžní speciál Citroën DS3. Při jeho české premiéře se posadí za volanty největší favorit na letošní prvenství Tomáš Kostka a dále Antonín Tlusťák. Oba pojedou v rámci Poháru pořadatele, který vypsali organizátoři. Na startu nebude chybět ani překvapivý vítěz úvodního podniku rallysprintového mistrovství ve Valašském Meziříčí Karel Trněný (Škoda Fabia WRC) nebo Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza WRC).
Na medailové příčky pomýšlí rovněž Jan Sýkora s Fordem Fiesta R5. Z dalších předních jezdců přijedou do Slušovic Martin Vlček, Robert Adolf, Petr Trnovec, Tomáš Kurka (všichni Škoda Fabia S2000) nebo silná enkláva jezdců na produkčních Mitsubishi jako například Martin Březík, Vladimír Barvík, Miloš Vágner nebo Richard Kirnig. S vozy Subaru Impreza WRX STi se představí Lumír Firla nebo Petr Kačírek.

Ve startovním poli se objeví rovněž autokrosový šampion, nadějný junior Tomáš Pospíšilík z Hrobic (Citroën C2 R2 Max). Mezi 46 posádkami přihlášenými do Poháru České republiky hledejme největší aspiranty na přední příčky ve jménech jako jsou Daniel Vladyka, David Kovář (oba Škoda Felicia), Jiří Hladík (Suzuki Swift GTi), Tomáš Macháček (Honda Civic VTi), Petr Vraj jr. (Škoda Favorit 136 L).

Celkem trať letošní Kopné měří 178,11 km a obsahuje 8 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích Kameňák, Kopná, Raková a Hvozdná v celkové délce 77,96 km. Letošní ročník Rallysprintu Kopná se uskuteční v sobotu 31. května, start proběhne na náměstí ve Slušovicích v 9 hodin, první vůz se objeví v cíli na stejném místě již v 15:19 hodin. Kopná je opět připravena jako tzv. rallysprint na pětníku, start každé rychlostní zkoušky najdeme od centra soutěže ve Slušovicích do pouhých deseti kilometrů. Další informace naleznete na oficiální webové stránce www.rallysprintkopna.cz.



RO 29.5.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar