Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallyshow v Uherském Brodě se blíží

Sérii volných podniků odstartuje čtvrtý ročník AUTOGAMES RallyShow Uherský Brod 2012 v sobotu 10. listopadu. Pořadatelé z uherskobrodské společnosti Andrea pod vedením Petra Bujáčka připravili trať v celkové délce 153 km se 6 zkouškami na dvou úsecích v délce 39 km.

Na startu se objeví řada kvalitních jezdců, loňské vítězství obhajuje Antonín Tlusťák na voze Mitsubishi Lancer WRC 05. Pořadatelé slibují kvalitní startovní pole, ve kterém se objeví nejen vozy specifikace WRC, ale i kategorie Super 2000.
Pro letošní ročník rallyshow je připravena řada novinek. Při klasické okruhové zkoušce v ulicích Uherského Brodu došlo k prodloužení v závěrečné části, kde vznikla divácky atraktivní komentovaná tzv. Rallyaréna a zároveň se vytvořila polookruhová erzeta. V itineráři najdeme novou rychlostní zkoušku s názvem Lopeník. Jedná se o velmi náročný úsek z obce Březová do Lopeníku v délce necelých devíti kilometrů. „Z původního harmonogramu jsme vynechali polookruhou rychlostní zkoušku Suchá Loz. Právě na doporučení ze strany Asociace jezdců rally byl při kontrole tratě tento úsek letos vynechán, neboť poslední kilometry u přehrady Ordějov byly hodně rozbité a hrozilo zde velké množství defektů. Úsek Lopeník pojedeme v opačném směru, což bude pro diváky i jezdce rozhodně zajímavější a zároveň i bezpečnější,“ uvedl Ing. Petr Bujáček, předseda organizačního výboru AUTOGAMES RallyShow Uherský Brod 2012.
Servisní areál bude umístěn premiérově na letišti v Bánově. Pořadatelé myslí i na diváky a připravili pro ně parkoviště v blízkosti servisu, aby jejich přístup do servisního areálu nebyl příliš vzdálen.
Populární RallyShow nabídne osvědčený harmonogram. V pátek 9. listopadu se uskuteční v 19 hodin na Masarykově náměstí představení vybraných posádek, kde diváci uvidí přední soutěžící startovního pole včetně jednotlivých soutěžních vozů. V sobotu 10. listopadu odstartuje rallye z náměstí v Uherském Brodě ve 13 hodin, první posádka se očekává na stejném místě v 19 hodin.



RO, 22.10.2012

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar