Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Vltava a Rallye Šumava - problémy s tratí

Jubilejní 50. Rallye Šumava Klatovy i sesterská 24. Historic Vltava Rallye se budou konat ve dnech 23.-25. dubna 2015. Veškeré informace o soutěžích se postupně budou objevovat také na klubových stránkách www.pamk.cz a na stránkách vyhrazených těmto soutěžím.

Velké jubileum letos oslaví Rallye Šumava Klatovy. Nejstarší domácí soutěž pojede již svůj 50. ročník a organizátoři vkládají velké úsilí do snahy o jeho úspěch. V letošním roce však nastaly nečekané potíže s rychlostními zkouškami, a to veškeré přípravy zpomalilo. V tuto chvíli je trať jasná, takže nezbývá, než se začít na poslední dubnový víkend pořádně těšit.

Napomoci kvalitnímu sportovnímu zážitku by měly i změny v Mistrovství České republiky, které umožňují start širšímu spektru vozů než v minulosti, k vidění by tak v Klatovech po letech měly být třeba i speciály WRC, jejichž piloti budou chtít znepříjemnit obhajobu vítězství Václavovi Pechovi.

. Klatovští ale své letošní jubileum oslaví i za přítomnosti dalších legend. Jednak hodlají přizvat na návštěvu bývalé vítěze nejstarší domácí soutěže, jednak vypsali Rallye Šumava Legend, při které se krásné staré vozy budou prohánět přímo po slavných tratích.

Nedílnou součástí bude samozřejmě 24. Historic Vltava Rallye. Ta je vyhrazena starším vozům, jejichž posádky mají zájem o sportovní zápolení a mistrovské body. Do Klatov se i tentokrát sjedou závodníci z celé Evropy, aby se utkali při třetím podnikuME historických vozidel.
Účast na 24. Historic Vltava Rallye by tentokrát měla být kvalitnější než loni, kdy ji nepříjemně ovlivnily termínové kolize a (letos již neexistující) koeficienty. I přes tyto nepříznivé faktory byl v minulém roce na rychlostních zkouškách k vidění velmi kvalitní sportovní boj, sváděný kromě posádek ME také závodníky domácího šampionátu v čele s rychlým Jiřím Kalistou. Ten byl dokonce rychlejší než vítěz evropského hodnocení Švéd Myrsell.

Poslední dubnový víkend bude na Klatovsku velmi pestrý a pro organizaci velmi náročný. To ostatně potvrzuje i ředitel obou soutěží Jiří Valenta: „Dobře víme, že nás nečeká nic snadného. Letos je vše pro nás ještě složitější už tím, že bychom rádi jubileum Šumavy oslavili důstojně. Navíc jsme se zejména na Strakonicku setkali s nepochopením některých místních obyvatel a zastupitelů, což nám dost zkomplikovalo sestavení tratí. Nakonec jsme byli nuceni plánovaný model trochu pozměnit, pro jezdce jsou připraveny některé odlišné úseky než v minulosti. Vimperskou etapu opět pojedeme v sobotu, na pátek jsou i tentokrát připraveny úseky v okolí Klatov. Celou soutěž zahajuje tradiční Klatovský okruh, který se ale pojede opačně.. Věříme, že diváky i jezdce tato změna zaujme,“ uzavírá Jiří Valenta.

Start soutěže je v pátek 24. dubna v 15.30 h (Rallye Vltava), respektive v 17.00 (Šumava) a cíl pak v sobotu v 15.30 h. Servisní přestávka bude v Janovicích nad Úhlavou.


Karel Špaček, tiskové středisko
12.3.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar