Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Vltava, Šumava i Wiesbaden v polovině května

Pro rok 2014 bude nejdůležitějším termínem pro PAMK víkend 16. - 17. Května, kdy se uskuteční další ročník jak Historic Vltava Rallye, tak i Rallye Šumava Klatovy, která si připomene přesně padesát let od jejího prvního uspořádání. Oproti původním plánům tak došlo k posunu data přibližně o měsíc.

Historic Vltava Rallye byla vyhodnocena jako druhá nejúspěšnější soutěž v rámci evropského šampionátu a pro nadcházející sezónu byla dokonce vybrána mezi „povinné“ podniky pro účastníky ME.

Nejstarší česká soutěž, Rallye Šumava Klatovy byla poněkud poznamenána klesající účastí posádek v domácím šampionátu. V hodnocení sezóny MMČR 2013 navíc skončila „Šumava“ na bronzovém stupínku za Rally Barum a Bohemia, které disponují výrazně silnějším ekonomickým zázemím. K tomu je třeba přičíst výpomoc klatovského pořadatelského týmu i na dalších spřátelených soutěžích (Rallye Wiesbaden, Pačejov, Český Krumlov a Příbram) a i pořádání dalších vlastních motoristických a společenských akcí.

„Nečekaný posun do května nás nijak netěší, ale jsme součástí evropského kalendáře a museli jsme se přizpůsobit,“ říká ředitel klatovských soutěží a předseda PAMK Jiří Valenta, který ale nijak neztrácí tradiční optimismus: „Podařilo se alespoň najít termín, který by nekolidoval ani s volebním víkendem a ani s další významnou klatovskou akcí, cyklistickým Králem Šumavy. Co se týče organizačního schématu soutěže, bude vycházet z osvědčeného uspořádání minulých let, začneme páteční etapou s čínovským okruhem a rychlostními zkouškami na severozápad od Klatov. V sobotu se pojede na Vimpersku, druhé etapy se ale týká i jedná zásadní změna. Vzdali jsme se tradiční servisní zóny U Sloupu, zázemí budou mít týmy po celou dobu trvání soutěže v Janovicích. Sami jsme zvědavi, jak se tato změna osvědčí, vzniká ale víceméně na popud jezdců a jejich týmů.“

Doplňme ještě, že kromě 23. Historic Vltava Rallye, zařazené tradičně do ME a MČR historických automobilů a 49. Rallye Šumava Klatovy, započítávané do Mezinárodního mistrovství ČR v rallye, projede Klatovskem o víkendu 16. - 17.5.2014 také tradiční mezinárodní Rallye Wiesbaden, vyhrazená pro historické vozy.
Karel Špaček

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar