Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Šumava - Pospíšilík s Peugeotem

Nejstarší automobilová soutěž v České republice, která za úctyhodné půlstoletí své historie hostila řadu známých a slavných automobilových závodníků z domova i ze světa, se stane premiérou pro Tomáše Pospíšilíka a Lukáše Vyorala.

Tato mladá posádka v roce 2015 spojila síly s divizí Peugeot Sport Česká republika a usedne do Peugeotu 208 R2, který už prokázal, že je vhodnou volbou pro pokročilejší juniorské závodníky. Po letech strávených v autokrosu se už druhou sezonu intenzivně věnuje automobilovým soutěžím doma i v zahraničí. Rallye Šumava ale pro něj bude hned dvojnásobnou premiérou. Poprvé si při ostrém startu vyzkouší Peugeot 208 R2 a poprvé odstartuje na Rallye Šumava.

Tomáš Pospíšilík, jezdec Peugeot Sport ČR: „V minulém týdnu jsem si Peugeot 208 R2 vyzkoušel na krátkém testu a první dojmy jsou pozitivní. Auto je podvozkově velmi klidné a na uskákané a hrbolaté testovací trati to bylo obzvlášť cítit. Najeli jsme zatím málo kilometrů a na Šumavě budeme auto hlavně poznávat. Pro mě je to i první start na této soutěži, takže se chci hlavně učit. Po prvním dnu seznamovacích jízd můžu říci, že rychlostní zkoušky jsou pěkné, ale je zde hodně zrádných míst se zbytky posypu anebo s místy na kluzkém asfaltu. Byl bych raději, kdyby během mého prvního startu s Peugeotem bylo sucho, abych auto lépe poznal, ale uvidíme, jaké počasí nakonec bude. Chci hlavně vše poznávat a učit se.“


Peugeot 24.4.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar