Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Portugalsko - Černý třetí v juniorech

Jan Černý s Pavlem Kohoutem se na poslední chvíli přihlásili do letošního mistrovství světa rally juniorů (JWRC), které absolvují s Citroënem DS3 R3T. Zatímco juniorské ME mají v plánu s Peugeotem 208 R2.

První soutěží, kde se příbramská posádka se staronovým vozem objeví, bude nadcházející Vodafone Rally de Portugal. Od počátku týdne se aklimatizují v přímořském Algarve. Mají za sebou seznamovací jízdy a také krátký test ostrého Citroënu DS3 R3T. Během Portugalské Rally je čeká celkem 339 ostrých kilometrů na šotolině v 16 rychlostních zkouškách. A jaký má posádka Jan Černý – Pavel Kohout před startem Portugalské Rally?
„Je to jednoduché, chceme jet na maximu toho, co umíme, a co vydrží naše auto. Chceme uspět, proto jsme se do JWRC přihlásili a myslím, že tu šanci rozhodně máme. Podmínky budou ale hodně těžké a technika bude hodně trpět. Předpokládám, že se budou v blátě vyjíždět hluboké koleje a to hlavně pro dvoukolku není nic příjemného. Podmínky ale máme všichni z JWRC stejné a to je podstata rally. Jsem moc rád, že jsme zpět v MS rally a naším cílem je neudělat České republice, kterou reprezentujeme, ostudu a dovézt nějaký slušný výsledek,“ přeje si závěrem Honza Černý.

První rychlostní zkouška Vodafone Rally de Portugal startovala ve čtvrtek 3. dubna a jednalo se o diváckou superspeciálku v ulicích Lisabonu. Ta skutečná Portugalská Rally ale začíná až dnes v pátek 4. dubna, kdy se účastníci zakousnou do prvních šesti měřených úseků první etapy.

Superspeciálku ovládly vozy Volkswagen Polo WRC v pořadí Ogier, Latvala a Mikkelsen, teprve za nimi skončuili Neuville (Hyundai), Meeke (Citroën) a Hirvonen (Ford).
V kategorii juniorů byl nejrychlejší Campedelli (celkově 30.) před Slovákem Kočim (39) a Černým (40).


PE 4.4.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar