Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Liepaja - Černý vede s Peugeotem juniory

Peugeot Černý Racing Team skvěle vstoupil do lotyšské Rally Liepaja, která měla v sobotu na programu celkem šest rychlostních zkoušek. Na oblast Lotyšska, kde se Rally Liepaja odehrává, se v noci z pátka na sobotu snesly sněhové vločky a povrch rychlostních zkoušek se tak oproti seznamovacím jízdám citelně změnil.

Při tréninku totiž nebyl na tratích sníh, ale pouze zmrzlá šotolina. A právě s nečekanou sněhovou nadílkou se Jan Černý s Pavlem Kohoutem dokázali skvěle vyrovnat. „Využili jsme výhody naší startovní pozice a hlavně úvod soutěže se nám perfektně povedl. Nasadili jsme slušné tempo a hlavně jsme jeli velmi plynule, což je právě v těchto podmínkách nezbytné. Druhou rychlostní zkoušku jsme ve dvoukolkách a mezi juniory vyhráli a zajeli sedmý čas absolutně. To nás hodně namotivovalo. Na další rychlostní zkoušce už díky množství sněhu byly dost hluboké koleje a v těchto podmínkách jsem nikdy nejel. Musel jsem chvíli hledat styl, který je za daných podmínek rychlý a zde jsme trochu ztratili. Na poslední rychlostní zkoušku jsme dopředu nasadili nové pneumatiky a já se pokusil maximálně zatáhnout, ale bylo to asi až příliš, a asi od poloviny rychlostní zkoušky jsme přišli o většinu hřebů v pneumatikách na předních kolech, které nevydržely. Stále se prostě učíme. Celkově jsme samozřejmě s naší pozicí spokojení a budeme se snažit ji držet před seveřany, kteří jsou v těchto podmínkách doma. Nový Peugeot funguje bezvadně a podařilo se nám najít velmi dobré nastavení do těchto podmínek. Zítra nás ale čeká ještě hodně rychlostních zkoušek, nic není rozhodnuto, ale budeme se stále snažit jen maximum toho, co dokážeme,“ říká po první etapě Rally Liepaja Jan Černý, který se po třech zkouškách držel na neuvěřitelném sedmém místě, což bylo velké překvapení pro všechny.

Posádka Jan Černý – Pavel Kohout s Peugeotem 208 R2 po první etapě Lotyšské Rally Liepaja vedou klasifikaci Juniorského Mistrovství Evropy rally (JERC), jsou nejrychlejší posádkou s vozem s pohonem jedné nápravy a celkově jim patří 14. místo absolutní klasifikace.





Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar