Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Hustopeče - Jan Kopecký potřetí

Také třetí soutěž mistrovství České republiky v rallye měla podobný průběh jako předchozí dvě Rallye Šumava a Rallye Český Krumlov. V obou vedl Václav Pech s Mini, na Šumavě však odpadl pro technický problém, v Krumlově přišel o prvenství po jezdecké chybě v poslední zkoušce.

A v Rallye Hustopeče obul na šestou a sedmou rychlostní zkoušku nevhodné pneumatiky (na déšť) a z náskoku půl minuty byla rázem ztráta na vedoucího Jana Kopeckého. A bylo rozhodnuto Václav Pech: "Byla to pravá rally se vším všudy a hezké svezení. Dneska jsem byl frustrovaný z toho, že jeden člověk ovlivní práci celého týmu a navíc sedí doma u počítače. Meteorolog nás poslal na mokrých gumách a mokrém podvozku do velkého deště, který vůbec nepřišel a soupeři to věděli, takže práce celého týmu přišla vniveč. První etapa pro nás byla fantastická, v půlce druhé jsme se skoro strachovali o dojetí. Jedno kolo jsme úplně prošoupali, byli jsme rádi, že jsme udrželi druhé místo."


Po stíhací jízdě nové Fabie R5 oslavil tovární pilot Jan Kopecký své třetí vítězství ve třetím podniku mistrovství ČR. Zkušený jezdec při Rally Hustopeče smazal velký náskok svého hlavního rivala Václava Pecha a vyhrál přitom sedm rychlostních zkoušek za sebou. Jan Kopecký a Pavel Dresler tak mají v polovině letošního ročníku našlápnuto k zisku titulu.

Jan Kopecký se minulý víkend umístil na třetím místě v Italské rally, která se jela na náročných šotolinových cestách, rychle se však přeorientoval na domácí asfalt. Ve druhé rychlostní zkoušce Rally Hustopeče ale ztratil hodně času v důsledku defektu pneumatiky a na svého největšího konkurenta Pecha ztrácel 49 vteřin.

Stejně jako na Rally Český Krumlov prokázal Kopecký i zde své bojovné srdce. V jihomoravském vinařském regionu v sobotu vyhrál všechny rychlostní zkoušky. Už v sobotu poledne se ujal vedení v celkovém hodnocení a nakonec si v Rally Hustopeče dojel pro své čtvrté vítězství.

Po vítězství v sedmi z celkem deseti rychlostních zkoušek o celkové délce kilometru měl Kopecký v cíli před Pechem náskok 45,1 s je na domácích tratích dosud neporažen. „První den neprobíhal podle našich představ. Ale v sobotu jsme se s volbou pneumatik perfektně trefili. Mohli jsme tak ukázat, jak rychlá je nová ŠKODA Fabia R5 v těžkých podmínkách.

Dlouhou dobu, až do sedmé zkoušky si držel třetí místo opět Pavel Valoušek se Škodou Fabia, ale pak podlehl Romanu Odložilíkovi s Fordem Fiesta. Po dlouhé době se na domácí půdě objevil Jaromír Tarabus, který upřednostňuje evropský šampionát. Ve čtvrté zkoušce však musel odstoupit pro technický problém.

Mezi první trojku se překvapivě nedostal během rallye Miroslav Jakeš s Citroënem DS3 R5, se soutěží se rozloučil v šesté zkoušce.


1.Kopecký –DreslerŠkoda Fabia R51:26.03,8 h
2.Pech – UhelMini Cooper+ 0.45,1 min.
3.Odložilík – TurečekFord Fiesta R50+ 1.04,0.
4.Valoušek – HavelkováŠkoda Fabia S2000+ 1.19,9
5.Jelínek – MachůŠkoda Fabia S2000+ 3.00,8
6.Cvrček – ŠálekŠkoda Octavia WRC+5.02,1
7.Kůrka – ŠkubníkMini Cooper+5.28.1
8.Kopáček – RendlováSubaru Impreza STI+ 5.42,6
9.Březík – OmelkaMitsubishi Lancer+5.55,3
10.Pešl – PešekMitsubishi Lancer+6.06,2




JL 22.6.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar