Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Český Krumlov startuje

V hlavní kategorii soudobých automobilů by se mělo v Rallye Český Krumov objevit 52 posádek. Jelikož je soutěž zařazena do Evropského poháru, startovní pole bude rozděleno na dvě části.

[*

V první „evropské“ skupině pojede šest aut v čele s účastníkem seriálu mistrovství Evropy Janem Černým, který opět představí Peugeot 208 R2. Chybět nebudou ani Jaroslav Orsák (Mitsubishi Lancer EVO 9) a Antonín Tlusťák (Škoda Fabia S2000).
Po Egonu Smékalovi, jemuž bylo díky jeho zájmu startovat v ERC přiděleno startovní číslo 6, bude následovat tříminutová pauza a na trať se vydá Václav Pech junior - Petr Uhel (Mini John Cooper Works S2000). Za dvojnásobným vítězem českokrumlovské soutěže, nejrychlejším jezdcem Rallye Šumava a průběžně vedoucím mužem letošního mistrovství vyrazit Jaromír Tarabus (Škoda Fabia 2000) a hned poté rekordman krumlovské rally, držitel sedmi absolutních triumfů Roman Kresta. Ten bude společně s Petrem Grossem a Škodou Fabia S2000 opět jedním z horkých adeptů na celkové vítězství.


Český Krumlov prvním startem Romana Kresty

Luhačovický jezdec Roman Kresta dokázal na jihu Čech sedmkrát zvítězit a letos může tuto laťku posunout se spolujezdcem Petrem Grossem a ve voze Škoda Fabia S2000 ještě výše. Loni se musel v Českém Kurmlově sklonit před Janem Kopeckým, letos budou jeho největšími konkurenty lídři průběžného pořadí českého šampionátu Václav Pech a Jaromír Tarabus.
„Proč jsem si vybral právě Krumlov? Je to jednoduché. Od chvíle, kdy jsem si tam poprvé přebíral itinerář, poznal jsem tam zapálené lidi. A to je základ každé soutěže. Krumlováci byli vždy nesmírně vstřícní, proti jiným závodům jim nebylo co vytýkat.
A samozřejmě mám rád i charakter tamních rychlostních zkoušek. Není mnoho úseků, které mají podobné kouzlo jako třeba Malonty. Asi to bude jen nějaký test na Kopné a pár testů na Valašsku. Ale Malonty jsou neopakovatelné. Jsou nejznámější rychlostkou, která vždy prověří posádku i vůz. A tak tomu bude i letos. Krumlov byl vždy těžký a letošní ročník nebude výjimkou,“ předpokládá Roman Kresta, jenž může v Českém Krumlově zvítězit už poosmé v historii. „Do Českého Krumlova se tradičně těším. Je to jedna z mých dalších ´domácích´ rally. Předpokládám, že stejně jako poslední roky sehraje podstatnou roli počasí a volba pneumatik. Už si ani nepamatuji, kdy jsem naposledy jel rally na suchu,“ připomíná spolujezdec Petr Gross.

Rally Český Krumlov odstartuje v pátek 24. května v 17 hodin diváckou speciálkou na Výstavišti v Českých Budějovicích. Posádky následně absolvují šest rychlostních zkoušek, v sobotu je čeká další porce ostrých kilometrů na sedmi vložkách. Cíl soutěže je naplánován na sobotu 25. května v 16:40 hodin v Českém Krumlově.



Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar