Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rally Příbram ukončí sezonu

Už v sobotu odstartuje závěrečný podnik Mediasport Mezinárodního mistrovství ČR - 34. Enteria Rally Příbram. Program zahájí již v pátek 5. října předstartovní show, která od 16 hodin na příbramském náměstí T.G.M. nabídne návštěvníkům doprovodný program.

V 17:30 bude soutěž oficiálně zahájena a poté budou přihlížejícím návštěvníkům představeny naše nejúspěšnější posádky. Samotná soutěž je rozdělena do dvou etap. Celková délka soutěže je 500 km, z toho je 165 kilometrů rychlostních zkoušek s asfaltovým povrchem rozdělených do 14 RZ.
První etapa zavede soutěžící v sobotní dopolední sekci na Březnicko a do okolí Orlické přehrady, kudy vede nejdelší a nejnáročnější rychlostní zkouška celé soutěže Vystrkov – Brodce. Na tuto zkoušku je v úseku Vystrkov – Bohostice pro diváky zakázaný vstup. Oproti tomu nabízí tato RZ počínaje obcí Bohostice tři divácká místa pro bezpečné sledování naší soutěže. V odpolední části jsou na programu zkoušky na Sedlčansku, kde se nachází divácky velmi oblíbená zkouška startující přímo z okraje města Sedlčany a vedoucí do Křečovic. Délka měřených úseků je více jak 100 kilometrů, které budou rozděleny do 8 rychlostních zkoušek.
Druhá, nedělní etapa, bude zahájena rychlostní zkouškou Bohutín – Sádek, která vede v těsné blízkosti Příbrami, dává tak možnost navštívit rally velkému množství diváků a to i pěšky z města Příbrami nebo s využitím MHD. Další dvě zkoušky nedělní sekce se pojedou v okolí obcí Jince a Zaječov na okraji brdských lesů. Délka nedělní etapy je více jak 60 km, o které se podělí 6 rychlostních zkoušek. Cíl je plánován na 13:50 opět na letišti v Dlouhé Lhotě.
Důležitou informací pro návštěvníky rally je otázka vstupného. Vstupné jako takové na jednotlivých rychlostních zkouškách vybíráno nebude. Ale jak již je na příbramské rally zvykem, bude zpoplatněn vjezd vozidel diváků k rychlostním zkouškám za 150 Kč za auto. Neplatí tedy jednotliví diváci, zpoplatňuje se vjezd vozidla.
Stejným způsobem bude zajištěn i vjezd do servisního areálu v Dlouhé Lhotě. Ti, co tedy již v pátek navštíví servisní areál a zakoupí si potřebnou samolepku, budou již mít na rychlostních zkouškách volný průjezd a přispějí tak k plynulosti a bezproblémovému příjezdu diváků na divácká místa.
Na startu se objeví celá kompletní špička kromě již jistého domácího šampiona Josefa Kopeckého (pojede jako předjezdec). Můžeme se tak těšit na Romana Krestu, Václava Pecha, Pavla Valouška, Jaromíra Tarabuse, Vojtěcha Štajfa a z domácích, tedy příbramských, posádek pak nebude chybět Josef Peták, Emil Triner, Jan Černý.
Do hlavní soutěže je přihlášeno 60 posádek, které doplní dvacítka historiků a deset tzv. legend.


Pech bude útočit na 3.příčku

Již pětkrát dokázala v minulosti posádka EuroOil-invelt teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel vystoupit na nejvyšší stupínek při Rallye Příbram. I přes jezdecky nepodařenou sezonu, kterou navíc provázely dětské nemoci jejich nového, avšak populárního vozu Mini John Cooper Works 1,6 turbo, má posádka ještě teoretickou šanci získat třetí místo v celkovém pořadí. Po Barum Rallye bylo nutné kvůli poruše nového systému elektrické vodní pumpy dovézt vůz do anglického Prodrive k odstranění závady a následné důkladné kontrole celého motoru.
„Doufáme, že se anglickým inženýrům podařilo vše odstranit, protože závadám v řídicí jednotce nejsme schopni předcházet,“ vysvětluje Václav Pech a dodává: „Rallye Příbram mi přirostla k srdci, má velice pěkné rychlostní zkoušky a tím, že se jede tradičně na podzim, i dost klouzavé. K tomu musíme přizpůsobit i rozpis a už při seznamovacích jízdách počítat s více změnami na trati než jinde. Například při sebemenším dešti zůstane na silnici nejen voda, ale i listí, na kterém to klouže ještě více, a stejné to je i v lesních úsecích, které již nyní téměř neosychají. Prostě správná rallye. Tím, že je kousek od Plzně, cítím zde i větší podporu našich fanoušků, které i s ostatními příznivci rallye do Příbrami srdečně zvu.“


JL.4.10.2012

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar