Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rally Příbram - Citroën Trophy nabídne zajímavou zápletku

Mistrovská sezona MMČR a Citroën Racing Trophy CZ 2014 se uzavírá. Před týmy a fanoušky stojí poslední podnik šampionátu – 36. Purum Rally Příbram ve dnech 4. – 5. října 2014. Zatímco o šampionovi České republiky je rozhodnuto, tvrdě se bude bojovat nejen o vícemistrovský post, ale také o vítězi hodnocení dvoukolek.

Rally Příbram se uskuteční v netradičním formátu sobota – neděle, jinak vychází z osvědčených úseků z minulých let. Pořadatelé do harmonogramu zakomponovali 14 rychlostních zkoušek o celkové délce 157,06 km.

Na startu nebude chybět vůz Citroën DS3 R5 zlínského Gemini Clinic Rally Teamu. Po dvou výpadcích na Bohemii a Barum rally si však Miroslav Jakeš výrazně zkomplikoval cestu za titulem vicemistra. Jeho konkurent Roman Odložilík na něj ztrácí pouhých osm bodů, teoreticky se může do hry o medailové pozice zapojit i čtvrtý Martin Vlček.

Neméně zajímavá situace je i ve dvoukolkách a třídě 5 (součást Citroën Racing Trophy CZ - vozy Citroën DS3 R3T). Průběžné vedení stále patří Egonu Smékalovi, ovšem jeho konkurent Adam Kobliha se dotáhl už na rozdíl deseti bodů (rozdíl 6 bodů ve tř. 5). Existuje několik variant, jak může tento souboj dopadnout, ale všeobecně se můžeme řídit pravidlem „vítěz bere vše“.
„Samozřejmě se budeme s Monikou Hýbnerovou snažit naše současné postavení uhájit. Teoreticky by nám mohlo stačit v jedné etapě Adama porazit, pokud druhý den dojedeme na druhém místě. Do souboje ale jistě bude chtít promluvit domácí Pepa Peták. Uvidíme, jak se bude závod vyvíjet. Přece jen Příbram nepatří mezi moje nejoblíbenější podniky. Sice jsem tam několikrát v enkových dvoulitrech uspěl, ale taky na Vystrkově vůz několikrát ´nechal´,“ říká před startem zlínský Egon Smékal.

Žádný další speciál Citroën DS3 R3T se už v Příbrami neobjeví. Plánovaný start Tomáše Pletky zhatila termínová kolize s Francouzskou rally (WRC), kde bude s vozem stáje Gekon Racing bojovat v juniorském šampionátu košický jezdec Martin Koči.
„Závod ve Francii má pro náš tým jasnou prioritu. Martin Koči bojuje o čelní příčky, jeho výsledek z alsaských tratí může hodně napovědět o celkovém umístění v juniorském šampionátu,“ objasňuje promotér CRT a šéf stáje Gekon Racing Tomáš Pletka.



Francouzská značka Citroën bude mít největší zastoupení ve třídě 6, kde se stále úspěšně prezentují modely C2 R2 MAX. Do Příbrami jsou přihlášeny čtyři vozy, v čele s lídrem průběžného pořadí třídy 6 v MMČR Ondřejem Bisahou (na start půjde s náskokem 15 bodů). Stejné vozy budou pilotovat i Tomáš Konečný, Lukáš Pondělíček a Tomáš Pospíšilík.

V nejslabší třídě R1 nebudou ani tentokrát chybět Citroëny DS3 R1B s posádkami Tomáš Guryča – Jakub Navrátil a Barbora Holická – Lukáš Říha.

Servis Rally Příbram bude umístěn v SVK Areně Dlouhá Lhota, na ploše tamního letiště. Na tomto tradičním místě nebude chybět ani zázemí Citroën Racing Trophy CZ. V něm se budou moci fanoušci nejen osvěžit nabídkou oblíbené kávy Dallmayr, ale zejména vyzkoušet soutěž v jízdě na simulátoru, pro nejmenší fanoušky je připraven osvědčený dětský koutek.



CRT 3.10.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar