Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rally Bohemia vítězí Kopecký s Dreslerem

Posádka továrního týmu ŠKODA Motorsport na Škodě Fabia R5 počtvrté v řadě za sebou zvítězila na Rally Bohemia. Stejně tak se jí podařilo získat čtvrté vítězství v řadě i v letošním Mistrovství České republiky v rally, kde doposud nenašla přemožitele.

Jan Kopecký a Pavel Dresler na Škodě Fabia R5 tak učinili důležitý krok k obhajobě českého mistrovského titulu z loňského roku. Ve vedení Rally Bohemia byli od druhé rychlostní zkoušky až do cíle. Nejvážnějšími soupeři jim byli po oba dva dny Václav Pech a Petr Uhel na silném Porsche 997 GT3, kteří si s vozem s jednou poháněnou nápravou dobře poradili i s obtížnými podmínkami na kluzkých mokrých tratích první etapy. Na vítěznou posádku ztratil Pech na sto padesáti kilometrech rychlostních zkoušek rovnou jednu minutu. Třetí místo získali překvapivě Martin Vlček s Jindřiškou Žákovou, kteří tak absolvovali nad očekávání úspěšnou premiéru s Fordem Fiesta R5.

Jan Kopecký: „Vítězství na Rally Bohemia pro nás určitě má vždy o něco větší význam, když se jede tady v Mladé Boleslavi, jak se říká „pod komínem“ fabriky. Jsem rád, že se nám zde podařilo opět zvítězit a poděkování za to patří celému našemu týmu.“


Václav Pech: „Je to super výsledek. Včera si s námi zahrálo počasí, naštěstí nás to nikde nezaskočilo nepřipravené. Ale ve vracácích na vodě jsme ztráceli hodně, tam to samozřejmě s Porsche není ideální. Líbí se nám spíše rychlé pasáže, tam už se cítíme s autem docela jistě a ty jsou pro naše koně pod kapotou ideální.“
Petr Uhel: „Že se v rychlých pasážích cítíme jistěji? No, asi na to máme jiný názor, nevadí,“ pomrkával spolujezdec s úsměvem na Václava Pecha a obecenstvo
a už vážně pokračoval: „Je super, že už jsme se s Porsche takhle sžili a že nám už zase všechno funguje.“

Čtvrté místo obsadili Vojtěch Štajf a František Rajnoha na Škodě Fabia R5, kteří nebyli daleko od bronzové pozice, ale do jejich boje o třetí místo zasáhla penalizace za pozdní příjezd do časové kontroly. Souboj o pátou pozici svedli až do poslední rychlostní zkoušky Miroslav Jakeš a Marcela Ehlová na Citroënu DS3 R5 a Jan Jelínek a Petr Machů na Škodě Fabia S2000. Pět sekund nakonec rozhodlo ve prospěch prvně jmenovaných.

Za největšího smolaře soutěže lze označit Jana Černého, který musel odstoupit pro technickou závadu své Škody Fabia S2000 na předposlední rychlostní zkoušce. Průběžné třetí místo je, zdá se, na Rally Bohemia smolné, protože v sobotu večer ze třetího místa odsunul defekt pneumatiky nakonec sedmého v cíli mladého Fabiana Kreima z Německa na Škodě Fabia R5. Přesto při své premiéře v České republice svým výkonem velmi pozitivně zaujal. Ze třetího místa odstupoval na loňské Rally Bohemia také Jan Dohnal, letos jej technické problémy jeho Fordu Focus WRC zdržely už v počátku soutěže. Po havárii v druhé zkoušce klesl až na 49.místo. Svoji stíhací jízdu dokončil na desátém místě, nicméně během ní si připsal i cenné nejrychlejší časy v obou rychlostních zkouškách poslední sekce.

Ve třídě 3 produkčních automobilů probíhal napínavý souboj mezi Martinem Březíkem na Mitsubishi a Václavem Kopáčkem na Subaru. Ten byl nerozhodný až doslova do posledních metrů Rally Bohemia, když v cíli poslední rychlostní zkoušky dělily oba dva jezdce pouhopouhé tři desetiny sekundy ve prospěch Martina Březíka.


1.Kopecký – DresslerŠkoda Fabia R51:32.35.3
2.Pech – UhelPorsche 997 GT3..+1.00.4
3.Vlček – ŽákováFord Fiesta R5+2.06.7
4.Štajf – RajnohaŠkoda Fabia R5+2.27.9
5.Jakeš – EhlováCitroën DS3+3.06.8
6.Jelínek – MachůŠkoda Fabia S2000+3.12.2
7.Kreim – FrankŠkoda Fabia R5+3.48.4
8.Březík – OmelkaMitsubishi Lancer+4.28.7
9.Kopáček – RendlováSubaru Impreza+4.29.0
10.Dohnal – ZalabákFord Focus WRC4.46.9




6.7.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar